Vor 18 echipe in Divizia A

Apropo.ro / 24.02.2004, 10:07
Vor 18 echipe in Divizia A
Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat ca Adunarea Generala a LPF, întrunita, luni, la hotelul Crystal Palace, a propus schimbarea sistemului competițional de la 16 la 18 echipe. Propunerea urmeaza sa fie supusa aprobarii Adunarii

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat ca Adunarea Generala a LPF, întrunita, luni, la hotelul Crystal Palace, a propus schimbarea sistemului competițional de la 16 la 18 echipe.

Propunerea urmeaza sa fie supusa aprobarii Adunarii Generale a Federației Române de Fotbal (FRF) care va avea loc pe 15 martie, la Casa Fotbalului.

Dragomir a menționat ca schimbarea sistemului competițional ar putea intra în vigoarea din acest sezon sau din anul 2005.

„Eu și Mircea Sandu (n.r.- preșeidntele FRF) le-am spus președinților ca va fi foarte greu sa fie schimbat din vara, pentru ca trebuie modificat și ROAF-ul. Sînt șanse mici, însa este foarte bine cu 18 echipe, mai ales din punct de vedere a performanțelor echipei naționale. Noi ne-am calificat la turnee finale atunci cînd existau 18 echipe. Este foarte greu, dar sînt adeptul a 18 echipe, însa nu pot influența votul, iar soluțiile legale vor fi gasite de juriști”, a declarat Dragomir. 

Președintele LPF a declarat ca regulamentul poate fi schimbat, iar ceea ce acum este ilegal, va deveni legal. „Este posibil sa nu retrogradeze nimeni. Vreau sa îl ajutam și pe Iordanescu (n.r. – selecționerul echipei naționale), pentru ca ma cert cu el, dar apoi sîntem prieteni”, a spus Dragomir, care a declarat ca propunerea de schimbare a sistemului a venit din partea cluburilor FC Național, FC Brașov și FCM Bacau.

„A fost o Adunare Generala furtunoasa, în care s-au discutat probleme acide. S-a cerut înasprirea sancțiunilor, iar noi sîntem datori sa transmitem comisiilor sa respecte regulamentul. De luna viitoare, vom avea întruniri de lucru lunare, care au mai avut loc, dar președinții se plictisisera și am renunțat. Oricum, adunarea a fost serioasa și dinamica”, a declarat Dragomir, care a menționat ca s-a discutat și despre bugetul ligii, care a fost aprobat în unanimitate.

Întrebat daca în fotbalul românesc exista doua tabere, Dragomir a spus: „Exista o tabara la munte și una la mare” 

Dragomir a dezmințit informația conform careia ar exista un complot împotriva sa. „Acestea sînt aberații, tîmpenii. De 33 de ani, de cînd sînt conducator, în fiecare an vine presa și ma schimba, dar eu ramîn în picioare, pentru ca fac ceva bun. Eu am întreprins mereu ceva concret și președinții nu gasesc altul care sa le rezolve problemele ca mine. Daca ar aparea o fisura, m-ar mînca. Daca ești fals și mincinos, lumea te spulbera. Din «mocirla» asta a ieșit echipa care a batut Ungaria cu 3-0. Eu sînt dibaci și nu trag succesele de partea mea, îi las pe patronii de club care au investit mult în fotbal”, a declarat Dragomir.  

În ceea ce privește înasprirea sancțiunilor, Dragomir a menționat ca președinții de cluburi au motivat aceasta solicitare prin înmulțirea actelor de indisciplina. „Am fost conducator o viața întreaga și am fost de partea jucatorilor, dar acum vom taia în carne vie”, a declarat Dragomir.

Dragomir nu a dorit sa spuna la cine s-a referit atunci cînd a spus ca exista persoane care vor sa-l curețe. „Poate vor sa ma duca la curațatorie chimica, la Nufarul”, a subliniat Dragomir.

Mediafax