Vosganian va fi comisar și Frunzãverde ministru al Apãrãrii

Apropo.ro / 25.10.2006, 13:17
Vosganian va fi comisar și Frunzãverde ministru al Apãrãrii
Liberalul Varujan Vosganian va fi propus de premierul Tariceanu pentru postul de comisar european, iar democratul Sorin Frunzaverde va prelua portofoliul de ministru al Apararii Naționale, din care a demisionat, miercuri, Teodor Atanasiu, au declarat pentru MEDIAFAX surse din

Liberalul Varujan Vosganian va fi propus de premierul Tariceanu pentru postul de comisar european, iar democratul Sorin Frunzaverde va prelua portofoliul de ministru al Apararii Naționale, din care a demisionat, miercuri, Teodor Atanasiu, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Alianța PNL-PD.

Deciziile au fost luate în urma discuțiilor succesive desfașurate miercuri dimineața, la Palatul Victoria, între președintele Traian Basescu și premierul Tariceanu, pe de-o parte, respectiv între șeful Guvernului și liderii PD Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, pe de alta parte, au precizat sursele citate.

Sorin Frunzaverde este președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și a mai fost ministru al Apararii înainte de 2000.

Pentru postul de ministru al Apararii a fost vehiculat și numele democratului Mihai Stanișoara, președintele Comisiei de aparare din Camera Deputaților.

Președintele Traian Basescu și premierul Calin Popescu Tariceanu au avut, miercuri dimineața, la Palatul Victoria, o întrevedere privata de aproximativ o ora, în care au discutat despre propunerea României pentru postul de comisar european, au declarat agenției MEDIAFAX surse guvernamentale.

Șeful statului a sosit la sediul Guvernului în jurul orei 09.00 și a plecat dupa aproximativ o ora, discuția având loc în cabinetul primului-ministru.

Tot miercuri dimineața, dupa întâlnirea cu Basescu, premierul Tariceanu i-a primit la Palatul Victoria pe liderii PD Vasile Blaga, Radu Berceanu și Adriean Videanu, pentru o discuție care a durat aproximativ o ora.

Atanasiu a anunțat, miercuri, într-o conferința de presa la Palatul Victoria, ca demisioneaza din funcția de ministru al Apararii.

Mediafax