Vrea să trăiască pe un ghețar, până când acesta se va topi

De: Carmen Ulian / 27.08.2014, 10:00
Vrea să trăiască pe un ghețar, până când acesta se va topi
Italianul Alex Bellini și-a propus să locuiască un un ghețat până când acesta se va topi. Află și ce va face după!

În speranța că omenirea va lua în serios problema legată de modificările climei, aventurierul italian Alex Bellini și-a propus să trăiască singur, singurel pe un ghețar din Groenlanda. Va da startul provocării din primăvara lui 2015 și speră ca cel puțin un an să locuiască pe ghețar.

Alex are un plan făcut. El va dormi într-o capsulă de supraviețuire de patru metri diametru. După ce gheața se va topi, în general se întâmplă în opt luni maximum un an, va porni spre Oceanul Altlantic, spre țărm.

Curajosul Alex va căra în capsulă 300 de kilograme de alimente deshidratate plus echipament electronic. Acum se află în căutarea icebergului perfect, care ar trebui să fie plat și de 60 – 20 m.

În tot acest timp, Bellini va studia ghețarul și cât de repede se modifică și se topește el, dată fiind încălzirea globală accentuată din ultimii ani.

Alex Bellini a lucrat într-o bancă, iar din anii 2000 a început să călătorească prin lume. A alergat peste 23.000 de kilometri la maratoane, a traversat Marea Mediteraneană, Atlanticul și Pacificul. Noul său proiect este unul ambițios și nimeni nu a mai încercat să facă, până în prezent, așa ceva.