Vrea să traveseze Atlanticul suspendat de sute de baloane

De: Marian Andrei / 13.09.2013, 10:05
Vrea să traveseze Atlanticul suspendat de sute de baloane
Aviatorul american Jonathan Trappe și-a început ieri tentativa de a traversa Oceanul Atlantic purtat de 370 de baloane cu heliu.

Trappe s-a ridicat în aer ieri, în orașul Caribou, statul Maine, și speră să aterizeze în Europa de Vest. El intenționează să parcurgă o distanță de patru mii de kilometrii în trei-șase zile.

Ideea poate părea demnă de filmele realizate de Disney, însă Trappe, este specialist în baloane și a fost prima persoană care a traversat Canalul Mânecii și Alpii folosind acest neobișnuit mijloc de zbor.

În funcție de condițiile meteorologice, Trappe speră să aterizeze oriunde între Islanda și Maroc.

Curajosul se bazează pe informațiile furnizate de același meteorolog care l-a consiliat pe Felix Baumgartner, primul om care a făcut un salt din stratosferă. Altitudinea maximă a zborului este estimată la 7.500 de metri. Pentru a urca, Trappe va arunca din balast, iar dacă trebuie să coboare, el va… sparge din baloane.

  La precedentele zoruri, Trappe a „călătorit” într-un scaun de birou suspendat de baloane, însă de data aceasta a ales o micuță barcă de salvare galbenă. „Daca voi cădea în ocean și nu mă voi mai putea ridica, barca mă va ajuta să rămân în viață”, și-a explicat el alegerea.

Cel mai lung zbor de până acum al lui Trappe a durat 14 ore, însă de data aceasta el speră să depășească 62 de ore.