„Vreau din nou să fiu bărbat!”

De: Marian Andrei / 31.10.2012, 14:30
După ce a trăit un an ca femeie, Ria Cooper a descoperit "beneficiile" vieții de femeie și a decis să renunțe la pasul decisiv, hotărâdu-se să redevină bărbat.

Anul trecut, după ani de rugăminți adresate familiei și Serviciului Național de Sănătate britanic, și-a văzut visul cu ochii: a devenit, la 17 ani cea mai tânără persoană din Marea Britanie acceptată pentru operația de schimbare de sex.

Deși în toată acestă perioadă a avut parte de o evaluare amănunțită și de consiliere psihologică, Ria a contramandat operația de schimbare de sex care urma să aibă loc în ianuarie și a încetat să mai ia hormoni feminini, din cauza „chinului psihologic” suferit zi de zi.

După două tentative de sinucidere, Ria a declarat că în toată această perioadă a fost profund nefericită: „Hormonii îmi jucau feste: acum mă simțeam în al nouălea cer, imediat după aceea totul era mizerabil”.

„În noaptea în care am încercat să-mi tai venele băusem o sticlă de Jack Daniel’s și mă găndean la felul în care mi-am îndepărtat familia, prin decizia mea, și care ar fi rezolvarea situației. Acum știu, voi redeveni bărbat”, a declarat presei Ria.

Născut băiat cu numele Brad, el a început la 12 ani să se îmbrace ca fetele, iar la 15 ani deja se adresase doctorilor pentru a cere operația de schimbare de sex, convins ca acest lucru îi va aduce „liniștea sufletească”, deoarece „gândea și acționa ca o femeie, nu ca un bărbat„.