Vrei sa ajungi un geniu? Te costa 10.000 de ore muncite!

Apropo.ro / 25.11.2008, 08:00
Vrei sa ajungi un geniu? Te costa 10.000 de ore muncite!
Se spune ca un geniu este 1% inspiratie si 99% transpiratie. Acum poti afla cum sa ajungi un geniu!

Se spune ca un geniu este 1% inspiratie si 99% transpiratie.

Oamenii de stiinta spun acum ca au aflat de cat de multa munca este nevoie pentru a deveni un geniu.

Se pare ca este nevoie cam de 10.000 de ore de munca pentru ca o persoana sa adere la acest titlu.

Studiul realizat la Academia de Muzica din Berlin arata ca indiferent de disciplina pe care o alegi tot ai nevoie de aceste ore de munca serioasa.

Studiile arata ca in top se afla sportivii, muzicienii si jucatorii de sah. Talentul si norocul sunt importante, insa practica este cea care face diferenta intre a fi bun si a fi extraordinar, mentioneaza cercetatorii.

Cercetatorii de la Academia de Muzica din Berlin si-au indreptat atentia catre cei care au inceput sa studieze vioara inca de la varsta de 5 ani, exersand de cate 2 – 3 ori pe sapatamana. Practica continua si-a spus cuvantul.

La varsta de 20 de ani, performerii de elita au insumat in jurul a 10.000 de ore de practica, in timp ce studentii medii au acumulat cca. 8.000 de ore.

Neurologul Daniel Levitin este de parere ca, cu cat munca este inceputa mai devreme, cu atat rezultatele se vor vedea mai repede. "Se pare ca de atat are nevoie creierul pentru a asimila tot ceea ce are nevoie pentru ca rezultatele sa fie geniale", a adaugat Daniel Levitin.

Cel mai bun exemplu este formatia The Beatles. The Beatles au acumulat peste 1.200 de prestatii live (munca, practica, munca, munca!), mai mult decat alte formatii de-a lungul carierei. Componentii trupei The Beatles obisnuiau sa exerseze cate 8 ore pe noapte, sapte zile pe saptamana.

P.S. Din anii de scoala primara plus anii de gimnaziu, la care adaugi un liceu si o facultate (de 5 ani) rezulta aproximativ 30.000 de ore.

Daca scazi orele chiulite, dirigentia, vacantele, betiile din sesiuni, spaga sa treci anumite materii si mai presari niste ore de meditatii, tu cu cate ore ramai?