Vrei sa influentezi modul cum merg lucrurile pe Internet?

De: Pandaru Alin Daniel / 22.09.2011, 12:36
Vrei sa influentezi modul cum merg lucrurile pe Internet?
Dezvoltarea retelelor sociale si a site-urilor de tip continut generat de utilizatori (UGC) au prins pe neasteptate pe multa lume si in special pe cei din zona juridica.

La nivelul Uniunii Europene, procesul de elaborare legislativa este bazat pe probe/dovezi, astfel ca este imperios necesar ca membrii comnisiilor sa stie care este comportamentul online al ultilizatorilor unor astfel de site-uri.

Insa cum este un domeniu nou, aceste dovezi trebuie sa fie produse. Iar dincolo de opiniile juridice sau economice referitoare la necesitatea, fezabilitatea sau aplicabilitatea masurilor, una din dovezile importante sunt legate de ce vor sau au nevoie internautii.

Parte a proiectului, dar si a dorintei de a obtine si analiza dovezi referitor la ce fac utilizatorii pe Internet pe site-urile de UGC si retele sociale (si in special referitor la datele personale) s-a propus realizarea unui chestionar in acest sens.

Astfel a luat nastere proiectul CONSENT , finantat de Uniunea Europeana (mai multe detalii) in care se cerceteaza atitudinea consumatorilor cu privire la serviciile on-line de tip UGC (continut generat de utilizatori) si a modului in care practicile contractuale, comerciale, tehnice sau alti factori afecteaza optiunile si atitudinile fata de protectia datelor personale in economia digitala.

Proiectul CONSENT a lansat un sondaj online (10-15 minute) la nivelul intregii Europe pentru a afla opinia consumatorilor cu privire la aspectele mai sus mentionate.

Va invitam sa partcipati la acest sondaj (disponibil inclusiv in limba romana) pentru a putea influenta politicile europene cu privire la retele sociale si site-uri de tip UGC.

Completand acest sondaj vei avea ocazia sa influentezi modul in care vor merge lucrurile pe Internet pe viitor.