Vrei sa scapi de rata la leasing? Fa un accident!

Apropo.ro / 16.06.2009, 09:59
Vrei sa scapi de rata la leasing? Fa un accident!
Tot mai multi proprietari de autovehicule in leasing insceneaza accidente pentru a scapa de plata ratelor

Piata asigurarilor se confrunta cu o crestere puternica a daunelor pe segmentul auto, una dintre cauze fiind faptul ca tot mai multi proprietari de autovehicule in leasing insceneaza accidente pentru a scapa de plata ratelor, afirma Constantin Toma, directorul general al Omniasig, cea mai mare companie de pe piata de asigurari generale.

"In primul semestru ne-am ocupat in mod deosebit de daune, care au scapat de sub control. Avem foarte multe cazuri de distrugere de masini in leasing, de obicei la miezul noptii, undeva in afara orasului, prin lovirea de un copac sau a unui animal, am avut chiar si cazuri de incendiere intentionata de mini-flote", a declarat Toma.

Din acest motiv, compania, care anul trecut a inregistrat afaceri de 328 mil. euro si a platit despagubiri de 173 mil. euro pentru asigurari auto, si-a extins departamentul de investigatii, care se ocupa de lupta impotriva fraudelor. Daca asiguratorul reuseste sa demonstreze ca accidentul a fost o inscenare, clientul nu primeste niciun leu despagubire.

Citeste mai mult despre accidentele inscenate pentru a nu mai plati ratele la leasing, pe zf.ro