Vrei să trăiești? Evită cele mai periculoase 10 orașe din lume!

Apropo.ro / 24.06.2014, 13:45
O vacanță plăcută este cea în care te poți plimba în voie prin câteva dintre cele mai cunoscute orașe, dar există și orașe în care aproape nimeni nu-și mai dorește să ajungă.
Se știe că aproape orice oraș mare are problemele lui, dar în unele orașe viața este mai dură decât în altele, iar turiștii le evită.
 
1. Barquisimeto, Venezuela
 
Barquisimeto, Venezuela
 
Turiștii tânjeau, cândva, după Barquisimeto, oraș cu circa un milion de locuitori. Totuși, în zilele noastre, este un oraș de evitat, mai ales în condițiile în care zilnic se petrec crime sângeroase. Interesant este că Barquisimeto rămâne un important centru universitar, aici existând numeroase universități și alte instituții de înaltă educație.
 
2. Peshawar, Pakistan
 
Peshawar, Pakistan
 
Peshawar nu este un oraș sigur pentru străini, turiștii fiind întotdeauna în pericol de a cădea victime războiului dus de mai mulți interlopi pentru supremația asupra orașului. Orașul încă deține câteva parcuri deosebite și peisaje care îți taie respirație, dar acestea pot fi, oricând, scene ale unor atentate sângeroase, aproape zilnic explodând câteva un dispozitiv-capcană în Peshawar.
 
3. Sana’a, Yemen
 
Sana'a, Yemen
 
Din cauza politicii instabile a țării, Sana’a, capitala Yemenului, reprezintă unul dintre cele mai periculoase orașe din lume. În ciuda eforturilor făcute de armata SUA și aliații americanilor, orașul rămâne o destinație de evitat. Totuși, cei care ajung în Sana’a adoră să meargă în Orașul Vechi, zonă în care există numeroase clădiri spectaculoase dintr-o perioadă în care pacea domnea în oraș.
 
4. Acapulco, Mexic
 
Acapulco, Mexic
 
Acapulco era pe vremuri o destinație turistică de top. Acum, doar câțiva turiști mai pot fi văzuți pe plajele uimitoare. Reprezentanții cartelurilor drogurilor fac legea în oraș, precum în întreg Mexicul, iar situația s-a înrăutățit tot mai mult în ultimul deceniu. Este cel puțin neplăcut să te plimbi pe străzile Acapulco mai ales când există pericolul ca la orice pas să zărești câte un cadavru, victimă a drogurilor.
 
5. Distrito Central, Honduras
 
Distrito Central, Honduras
 
Distrito Central reprezintă trei orașe înglobate în unul singur. Aici se înregistrează cele mai multe crime, turiștii fiind și ei mai mereu în pericol. Gradul mare de violență este atribuit sărăciei, problemelor sociale, dar și Guvernului corupt. Nu în ultimul rând, clanuri mafiote se bat pentru supremație și de aici rezultă un număr mare de victime.
 
6. Maceio, Brazilia
 
Maceio, Brazilia
 
Brazilia are foarte multe orașe considerate a fi periculoase. Iar cel mai periculos dintre acestea este Maceio, care depășește inclusiv orașul Rio de Janeiro, cunoscut pentru favelele rău famate. În Maceio se înregistrează 135 de crime anual, la fiecare 100.000 de locuitori. Deși Brazilia are numeroase păduri tropicale, nici zonele populate nu sunt zone în care să vrei să stai.
 
7. Mogadishu, Somalia
 
Mogadishu, Somalia
 
Mogadishu este considerat un oraș violent în special din cauza militanților Al Shabaab. Este un oraș de evitat de către cetățeni și turiști. SUA au refuzat să se implice în problemele din Mogadishu timp de circa 20 de ani. Abia în 2013, americanii au trimis în zona consilieri militari care să-i ajute pe localnici. În ciuda ajutorului oferit, regiunea rămâne una extrem de periculoasă.
 
8. Nairobi, Kenya
 
Nairobi, Kenya
 
Africa este un continent cu o lungă istorie a violenței și a războaielor. Kenya este o țară frumoasă, cu multe de oferite, dar o țară pe care turiștii o evită din cauza violenței. Capitala Nairobi a suferit enorm în ultimii ani. Nairobi este considerat un oraș periculos pentru femei, dar nici bărbații nu pot sta mai liniștiți dacă ies pe stradă după lăsarea întunericului. Militanții Al Shabaab fac legea în oraș, ducând tensiunea la cote înalte.
 
9. Chihuahua, Mexic
 
Chihuahua, Mexic
 
Nivelul de violență atins în orașul mexican Chihuahua este legat direct de poziția acestuia pe traseul drogurilor către SUA. Liderii traficului de droguri au pus stăpânire pe oraș și își dispută supremația, așa că la orice oră din zi și din noapte poți să vezi cadavre pe străzi și să fii implicat, involuntar, într-un schimb de focuri. 
 
10. Cali, Columbia
 
Cali, Columbia
 
Încă un oraș din America de Sud ajunge în acest top și o face din aceeași cauză, traficul de droguri. Aproape zilnic se înregistrează, în Cali, crime legate de traficul de droguri, iar reputația orașului nu va fi îmbunătățită prea curând. Există câteva peisaje uimitoare, dar orașul în sine este mult prea periculos pentru turistul clasic.