Vremea Apropo.ro: Coduri (galben și portocaliu) de ploi și averse

De: Dragos Tanase / 28.05.2012, 15:00
Vremea Apropo.ro: Coduri (galben și portocaliu) de ploi și averse
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod portocaliu de ploi, valabilă de luni, ora 17.00, până marți, ora 12.00, în 12 județe din estul și sud-estul țării, unde se vor cumula cantități de apă de peste 50 de litri pe metru pătrat, alte 14 județe și Bucureștiul fiind avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizării, avertizarea cod portocaliu începe luni, la ora 17.00, și se încheie marți, la ora 12.00, și e valabilă pentru județele Brăila, Buzău, Prahova, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău și Neamț.

Totodată, Bucureștiul și județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Covasna, Harghita, Bistrița-Năsăud, Mureș, Maramureș, Suceava, Botoșani și Iași vor fi, începând de luni, ora 11.00, și până marți, la ora 16.00, sub averizare cod galben de ploi.

București:

Vremea va fi instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse însemnate cantitativ, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări, mai ales în timpul ploilor.

Temperaturi maxime: 16°C / 24°C

Temperaturi minime: 12°C / 15°C

Brașov:

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcari electrice, intensificări ale vântului și izolat căderi de grindină

Temperaturi maxime: 13°C / 21°C

Temperaturi minime: 5°C / 8°C

Constanța:

Vreme instabilă și pe litoral, cu averse, descărcari electrice, intensificări ale vântului. De altfel, județul Constanța se află sub atenționare cod portocaliu de ploi, valabilă de luni, ora 17.00, până marți, ora 12.00

Temperaturi maxime: 19°C / 24°C

Temperaturi minime: 11°C / 14°C

Dacă vreți să aflați mai multe despre vremea pe 15 zile, intrați pe Vremea.Apropo.ro pentru a afla informații exacte și în timp util, atât din România, cât și din cele mai importante 20 de orașe ale Europei.


Click pe vremea.apropo.ro, pentru prognoza meteo completa!


NOTĂ‚: Dacă prognoza meteo se va modifica considerabil, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite atenționările aferente, în timp util!