Vremea Apropo.ro în week-end: Semne timide de primăvară, dar și cod galben de vânt

De: Tanase Dragos - Marian / 02.03.2012, 15:30
Vremea Apropo.ro în week-end: Semne timide de primăvară, dar și cod galben de vânt
Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil în Oltenia și temporar noros în rest. Pe arii restrânse se vor semnala precipitații, sub formă de ploaie în Banat și Crișana, predominant ploi în Dobrogea și mixte în Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia. Vor fi condiții de producere a poleiului.

Meteorologii au emis și o avertizare Cod galben de vânt puternic pentru 19 județe din nord-estul, sud-estul și centrul țării, valabilă sâmbătă, între orele 2.00 și 21.00. Vitezele la rafală vor depăși 55 – 70 km/h, iar în zona montană înaltă, 80 – 90 km/h.

Avertizarea Cod galben a fost emisă pentru județele Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Covasna, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și parțial pentru Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Sibiu. În zonele atenționate vor fi precipitații slabe cantitativ, predominant ninsori, local și temporar viscolite.

Bucuresti:

Vremea se va încălzi simțitor. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. De luni, însă, se anunță o nouă răcire a vremii.

Temperaturi maxime: 6°C / 7°C

Temperaturi minime: -5°C / -1°C

Brasov:

Cerul va prezenta înnorari și mai ales în cursul zilei temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali. Vântul va prezenta intensificări temporare, iar pe creste va sufla tare și va spulbera zăpada.

Temperaturi maxime: 0°C / 4°C

Temperaturi minime: -11°C / -3°C

Constanta:

Zona de sud-est, inclusiv județul Constanța se va afla sub avertizare de god galben de vânt puternic. Pe arii restrânse se vor semnala precipitații sub formă de ploaie.

Temperaturi maxime: 1°C / 5°C

Temperaturi minime: -2°C / 0°C

Dacă vreți să aflați mai multe despre vremea pe 15 zile, intrați pe Vremea.Apropo.ro pentru a afla informații exacte și în timp util, atât din România, cât și din cele mai importante 20 de orașe ale Europei.


Click pe vremea.apropo.ro, pentru prognoza meteo completa!


NOTĂ‚: Dacă prognoza meteo se va modifica considerabil, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite atenționările aferente, în timp util!