Vremea de Crăciun și Anul Nou. Prognoza meteo în intervalul 17 – 30 decembrie

Apropo.ro / 18.12.2012, 09:55
Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben pentru București și județele Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea, Constanța, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben de intensificări ale vântului și ninsori, valabilă de miercuri de la ora 02:00 până joi la ora 20:00 în mai multe județe din țară.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru București și județele Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea, Constanța, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

vremea

 

Potrivit avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie, în Dobrogea, în sudul și estul Munteniei și în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susținute, cu rafale ce vor depăși 60 – 70 de kilometri pe oră. În aceste zone va ninge, cu precădere începând de miercuri după-amiază, iar în județele Constanța, Tulcea, Giurgiu, Ialomița și Călărași va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă.

În următoarele zile vremea va fi în răcire în toate zonele, devenind geroasă în cursul nopților și dimineților în estul și în centrul țării, a precizat ANM.

Detalii despre vreme de la ANM:

BANAT

Vremea va fi normală termic în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime medii în jur de 4 grade, dar se va răci în perioada 19-23 decembrie când mediile diurne vor coborî sub pragul de îngheț până la – 4 grade. Începând cu 25 decembrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor urca până la o medie de 4 grade. Temperaturile minime medii vor fi apropiate de 0 grade în primele zile după care se vor menține negative până la sfârșitul intervalului și vor atinge – 8 grade între 22 și 24 decembrie.

Temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ, mixte în perioada 17-20 decembrie și 26- 30 decembrie și mai ales sub formă de ninsoare în restul intervalului.

iarna

CRIȘANA

Vremea va fi normală termic până pe 19 decembrie, după care se va răci în perioada 20-24 decembrie când în medie temperaturile maxime se vor situa între – 4 și – 2 grade. Începând cu 25 decembrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice se vor situa la o medie de 2…3 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scăzute valori se așteaptă în special în perioada 21-25 decembrie când în medie se vor situa între – 6 și – 10 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima sâptâmână. În schimb în perioada 23-30 decembrie vor fi precipitații în general slabe, la început sub formă de ninsoare, apoi lapoviță și posibil chiar ploaie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi rece pe durata întregului interval, chiar deosebit de rece în perioada 20-24 decembrie, când în medie temperaturile maxime se vor situa între – 8 și – 10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative și vor coborî sub pragul de ger între 20 și 25 decembrie, când se așteaptă valori în jur de – 16 grade.

Temporar va ninge în general slab în primele două zile, dar și în perioada 22-30 decembrie.

MARAMUREȘ

În primele doua zile valorile maxime vor fi în medie de 2…3 grade, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 19-25 decembrie, temperaturile maxime vor deveni negative până la valori în medie de – 6 grade. Din 26 decembrie valorile diurne vor crește și se vor situa în jur de 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative și se vor situa în jurul pragului de ger – 10 grade în perioada 20-24 decembrie.

Vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în intervalul 23-30 decembrie, dar și în prima zi.

vremea

Dacă vreți să aflați mai multe despre vremea pe 15 zile, intrați pe Vremea.Apropo.ropentru a afla informații exacte și în timp util, atât din România, cât și din cele mai importante 20 de orașe ale Europei.

MOLDOVA

Vremea va fi rece pe durata întregului interval, chiar deosebit de rece în perioada 21-24 decembrie, când în medie temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de – 10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative și vor coborî sub pragul de ger între 20 și 26 decembrie, când se așteaptă valori între – 16 și – 12 grade.

Va ninge în primele două zile, dar slab cantitativ și în restul intervalului. În ultimele zile vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță.

DOBROGEA

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în primele două zile, dar și în intervalul 26-30 decembrie, când temperaturile maxime medii se vor situa între 2 și 4 grade. În schimb, în perioada 19-24 decembrie valorile diurne vor fi negative și vor coborî până în jur de – 4 grade, vremea fiind rece. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade la începutul și la sfârșitul intervalului, dar vor coborî până la – 8… – 9 grade în perioada 22-24 decembrie.

Temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă de ploaie în zilele de 17 și 18 decembrie, mixte între 26 și 30 decembrie și predominant ninsoare în restul intervalului.

MUNTENIA

Vremea se va răci treptat în prima săptămână, astfel ca valorile maxime vor coborî până în medie până la valori în jur de – 6 grade în perioada 21-24 decembrie. Începând cu 25 decembrie vremea se va încălzi treptat, iar maximele termice vor urca ușor peste 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative și vor coborî sub pragul de ger între 20 și 25 decembrie, când se așteaptă valori între – 14 și – 12 grade.

Vor fi precipitații slabe, mixte în primele două zile, dar și în perioada 27-30 decembrie și ninsoare în restul intervalului.

OLTENIA

Vremea va fi normală termic în primele două zile și în intervalul 26-30 decembrie, dar se va răci între 20 și 25 decembrie, când maximele termice vor fi în medie cuprinse între – 4 și – 2 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scăzute valori se așteaptă în special în perioada 21-25 decembrie când în medie se vor situa în jur de – 10 grade.

Vor fi precipitații mixte în primele două zile și spre sfârșitul intervalului. În intervalul 22-25 decembrie va ninge slab.

LA MUNTE

Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece în perioada 20-24 decembrie, când maximele termice medii vor fi cuprinse între – 6 și – 8 grade. Temperatura aerului se va menține permanent la valori negative, noaptea. Astfel valorile medii vor coborî sub pragul de ger în perioada 20-25 decembrie.

Vor fi ninsori slabe în primele zile, dar și în perioada 23-30 decembrie.

NOTĂ‚: Dacă prognoza meteo se va modifica considerabil, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite atenționările aferente, în timp util!