Vremea în București și în țară până pe 4 august 2013

Apropo.ro / 24.07.2013, 10:00
Vremea în București și în țară până pe 4 august 2013
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 22 iulie - 4 august, în fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere treptată de la 29 de grade până în jur de 36 de grade Celsius, valoare ce se va atinge în zilele de 28 și 29 iulie. Începând din 30 iulie vremea se va răcori ușor, însă se va menține călduroasă până la sfârșitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi în jur de 34 de grade Celsius. În prima săptămână se va produce și creșterea mediilor regionale ale temperaturilor minime de la 14 grade până la 20 de grade Celsius, iar ulterior acestea vor marca o scădere ușoară, fără a coborî în nici o noapte sub 18 grade Celsius.

În intervalul 22-27 iulie nu se așteaptă ploi, dar începând cu 28 iulie acestea vor fi posibile zilnic, cel mai probabil sub forma averselor slabe cantitativ și cu apariție la nivel local sau chiar izolat.

Prognoza meteo pentru iulie, august și septembrie 2013

CRIȘANA

Până pe 28 iulie vremea se va încălzi treptat. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 iulie de 28 de grade Celsius, iar în zilele de 28, 29 și 30 iulie va atinge 35…36 de grade Celsius. Începând din 31 iulie vremea se va răcori ușor, însă se va menține călduroasă până la sfârșitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi în jur de 33 de grade Celsius. În prima săptămână se va produce și creșterea mediilor regionale ale temperaturilor minime de la 13 grade până la 19 grade Celsius, iar ulterior acestea vor marca o scădere ușoară, fără a coborî în nici o noapte sub 17 grade Celsius.

Pe arii restrânse sunt posibile ploi slabe cantitativ și eventual descărcări electrice pe 25 și 26 iulie și din nou pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime nu va depăși 28 de grade Celsius în primele două-trei zile, dar apoi va crește, astfel că în week-end și la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 35…36 de grade Celsius. Între 31 iulie și 4 august se vor înregistra valori termice medii diurne apropiate de norme, în jurul a 31 de grade Celsius. Între 22 și 25 iulie, mediile temperaturilor minime vor avea mici variații, în jurul a 11…12 grade Celsius, dar până la sfârșitul lunii iulie vor fi în creștere, atingând un maxim de aproximativ 16 grade și ulterior nu vor mai coborî sub 14 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă până pe 28 iulie, dar apoi fenomenele de instabilitate atmosferică se pot semnala local și temporar în oricare din zilele rămase până la sfârșitul intervalului de prognoză, însă doar izolat vor fi posibile cantități de apă ceva mai însemnate.

MARAMUREȘ

Temperaturile maxime nu vor depăși, în medie, 28 de grade Celsius la începutul intervalului, dar apoi vor crește, astfel că în week-end și la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Între 31 iulie și 4 august se vor înregistra valori termice medii în jurul a 32 de grade Celsius. Între 22 și 25 iulie, mediile temperaturilor minime nocturne vor avea mici variații, în jurul a 12 grade Celsius, dar până pe 30 iulie vor fi în creștere spre aproximativ 18 grade Celsius și ulterior nu vor mai coborî sub 16 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, dar izolat vor fi posibile, zilnic, fenomene de instabilitate atmosferică, cantitățile de apă fiind predominant neînsemnate.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

MOLDOVA

Până pe 29 iulie vremea se va încălzi treptat, atât valorile termice diurne cât și cele nocturne fiind în creștere. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 și 23 iulie de 26 de grade Celsius, iar în zilele de 29 și 30 iulie va depăși ușor 33 de grade Celsius. Începând din 31 iulie vremea se va răcori ușor, însă se va menține călduroasă până la sfârșitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi în jur de 30 de grade Celsius. Se va produce și creșterea mediilor temperaturilor minime nocturne de la 13 grade Celsius până la 19 grade Celsius pe 30 și 31 iulie. Apoi acestea vor marca o scădere ușoară, fără a coborî sub 18 grade Celsius.

Pe arii restrânse și cu probabilitate mai mare în a doua săptămână, sunt posibile, zilnic, ploi slabe cantitativ însoțite, eventual, de descărcări electrice.

DOBROGEA

Procesul de încălzire va începe din primele zile și va continua până în week-end, încât temperaturile medii maxime vor depăși semnificativ mediile climatologice specifice perioadei și nu vor mai coborî sub 30 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi în jur de 32 de grade Celsius și se vor înregistra aproape zilnic în a doua săptămână. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate între 19 și 21 de grade, cu valori ceva mai coborâte doar în primele două-trei nopți.

Aspectul predominant frumos al vremii se va remarca prin absența ploilor în cea mai mare parte a intervalului celor două săptămâni de prognoză.

MUNTENIA

Temperaturile maxime nu vor depăși, în medie, 30 de grade Celsius la începutul intervalului, dar apoi vor crește, astfel că în week-end și la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge 35…36 de grade Celsius. Între 31 iulie și 4 august vremea va fi călduroasă și se vor înregistra valori termice medii în jurul a 34 de grade Celsius. Între 22 și 25 iulie, mediile temperaturilor minime nocturne vor avea mici variații, în jurul a 15 grade Celsius, dar până pe 30 iulie vor fi în creștere spre aproximativ 20 de grade Celsius și ulterior nu vor mai coborî sub 18 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar izolat, în a doua săptămână, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică, cantitățile de apă fiind în general neînsemnate.

OLTENIA

Până pe 29 iulie vremea se va încălzi treptat, atât valorile termice diurne cât și cele nocturne fiind în creștere. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 iulie de 28 de grade Celsius, iar în zilele de 28, 29 și 30 iulie va depăși 35 de grade Celsius. Începând din 31 iulie vremea se va răcori ușor, însă se va menține călduroasă până la sfârșitul intervalului de prognoză, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Se va produce și creșterea mediilor temperaturilor minime nocturne de la 15…16 grade Celsius la începutul intervalului până în jur de 20 de grade Celsius pe 30 și 31 iulie. Apoi acestea vor marca o scădere ușoară, fără a coborî sub 18 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar izolat, în a doua săptămână, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică, cantitățile de apă fiind în general neînsemnate.

Cum va fi vremea până în luna august

LA MUNTE

Vremea se va încălzi semnificativ în intervalul 22 – 29 iulie, în care atât temperaturile maxime, cât și cele minime vor crește în medie cu 4…6 grade. Apoi se preconizează o răcire ușoară vremii, însă valorile de temperatură se vor situa în continuare peste mediile climatologice ale perioadei.

Instabilitatea atmosferică va fi redusă în prima săptâmână. Apoi pot fi și zile când local sunt posibile averse și descărcări electrice, dar și atunci se conturează cantități de apă în general slabe.