VREMEA joi și vineri: Prognoza meteo în țară și în București

Apropo.ro / 24.06.2015, 15:00
VREMEA joi și vineri: Prognoza meteo în țară și în București
Joi, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă în cea mai mare parte a țării, chiar rece în nord-vest și centru. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării, unde pe arii relativ extinse vor fi averse și trecător descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în Maramureș, Transilvania și în zona Carpaților Orientali, 35...40 l/mp. În restul teritoriului, în special pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate și local vor cădea averse, însoțite de fenomene electrice.

Vântul va avea intensificări în regiunile estice, sudice și sud-vestice, precum și la munte, dar trecător și în timpul averselor. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă, vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureș și 29 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între 9 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în general instabilă și se va răci față de ziua precedentă, devenind răcoroasă pentru această dată. Mai ales pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, însoțite trecător de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul averselor. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

VINERI

Vremea se va menține răcoroasă în toată țara și va fi chiar rece pentru această dată în regiunile intracarpatice. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și trecător descărcări electrice, pe arii extinse în sud-vest, centru și nord-est și local în rest. Pe arii restrânse, îndeosebi în zonele montane, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în cursul zilei, în est și pe crestele montane înalte, în timp ce în restul teritoriului acestea vor fi trecătoare și la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 grade în depresiuni și 19 grade pe litoral.

Sursa: MEDIAFAX