VREMEA marți și miercuri: Prognoza meteo în țară și în București

Apropo.ro / 04.05.2015, 14:00
VREMEA marți și miercuri: Prognoza meteo în țară și în București
Vremea va deveni marți mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor situa între 17 grade pe litoral și 30 de grade în Banat, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18...19 grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și la începutul nopții, local în zonele montane și submontane și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări la munte, în Dobrogea și în timpul averselor.

Îm București, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu o maximă termică de 26…27 de grade și o minimă de 13…14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Miercuri, valorile termice vor continua să crească ușor în cea mai mare parte a țării și vor caracteriza o vreme caldă, chiar deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii mai în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 33 de grade, mai scăzute pe litoral unde vor fi în jur de 17 grade, iar minimele termice se vor situa între 10 și 18 grade. În cursul zilei va predomina o vreme frumoasă, cu cer variabil și doar izolat ploi de scurtă durată, în special în zonele de munte. Seara și noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei și izolat în celelalte regiuni. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi importante și va cădea grindină.

Sursa: Mediafax