Vremea până pe 11 august 2013, în București și în țară

Apropo.ro / 30.07.2013, 10:30
Vremea până pe 11 august 2013, în București și în țară
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 29 iulie - 11 august, în fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

La începutul intervalului, media temperaturilor maxime va scădea de la 38…40 de grade, spre 30 de grade Celsius, dar între 1 și 6 august va crește treptat, atingând 35…36 de grade Celsius. Începând din 7 august, vremea se va răcori ușor dar se va menține călduroasă până la sfârșitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 32 de grade Celsius. În prima săptămână, media regională a temperaturilor minime va fi în scădere până la 16 grade Celsius, valoare ce se va atinge pe 1 august, apoi va marca o creștere ușoară spre 19 grade Celsius.

Instabilitatea atmosferică se va accentua, cu o probabilitate mai mare, în intervalele 30-31 iulie și 5-10 august, cand vor fi averse în general slabe cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

CRIȘANA

În cursul primelor două-trei zile, media temperaturilor maxime va scădea spre 29 de grade Celsius, dar în intervalul 1-5 august aceasta va crește treptat, atingând 34…35 de grade Celsius. După data de 6 august, vremea se va răcori ușor însă se va menține călduroasă până la sfârșitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va ajunge la circa 31 de grade Celsius. În prima săptămână, media regională a temperaturilor minime va fi în scădere până la 15 grade Celsius, valoare ce se va atinge pe 1 august, iar ulterior va marca o creștere ușoară spre 18 grade Celsius pe 7 august, menținându-se apoi în jurul acestei valori până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică se va accentua, cu o probabilitate mai mare, în intervalele 30-31 iulie și 5-10 august, cand vor fi averse în general slabe cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va scădea de la 34 la 26 de grade Celsius în primele două zile, dar apoi va crește treptat, astfel că la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 34 de grade Celsius. Între 7 și 11 august, valori termice medii diurne vor fi în scădere ajungând în jurul a 28 de grade Celsius. Între 29 și 31 iulie, temperaturile minime vor avea mici variații, în jurul a 16 grade Celsius, dar până la sfârșitul intervalului de prognoză vor fi ceva mai scăzute, media lor regională oscilând între 13 și 15 grade Celsius.

Probabilitatea averselor de ploaie va fi în general redusă, exceptând intervalele 30 iulie -1 august și 6-11 august, când se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferică, însă doar izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

MARAMUREȘ

Între 29 și 31 iulie, valorile termice diurne vor scădea în mod semnificativ, de la 35 la 27 de grade Celsius, dar apoi vor crește treptat, astfel că în primele două zile ale săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Între 7 și 11 august se vor înregistra valori termice medii mai scăzute, ajungând la 29 de grade Celsius la sfârșitul intervalului. După o ușoară creștere în prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scădea spre 14 grade Celsius, apoi va crește până spre aproximativ 16 grade Celsius pe 7 august. Ulterior vor fi mici variații în jurul a 15 grade Celsius.

Sunt posibile ploi, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în intervalele 30-31 iulie și 6-11 august, însă cantitățile de apă vor fi în general neînsemnate.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va scădea de la 34 la 26 de grade Celsius în primele două zile, dar apoi va crește treptat, astfel că la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 34 de grade Celsius. După o ușoară creștere în prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scădea între 30 iulie și 2 august spre 15 grade Celsius, apoi va crește ușor spre 18 grade Celsius.

Probabilitatea averselor de ploaie va fi în general redusă, exceptând intervalele 30 iulie -1 august și 5 -11 august, când se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferică, însă doar în noaptea de 30 spre 31 iulie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

DOBROGEA

Temperaturile maxime vor scădea pe 31 iulie la 28 de grade Celsius, după ce în cele două zile precedente vor depăși 32 de grade Celsius. Apoi maximele vor crește treptat, astfel încât, în a doua săptămână, media acestora nu va mai coborî sub 30 de grade Celsius. Regimul termic nocturn va fi permanent ridicat și se va caracteriza prin temperaturi minime situate între 19 și 21 de grade, cu valori ce pot depăși ușor 22 de grade Celsius în primele două-trei nopți.

Exceptând intervalul 30 iulie – 1 august, când local se vor semnala ploi, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în celelalte zile va predomina vremea frumoasă și însorită.

MUNTENIA

Temperaturile maxime vor fi ridicate pe 29 și 30 iulie, când media lor regională va fi de peste 37 de grade Celsius iulie. Pe 31 iulie această medie va scădea la 30 de grade Celsius, dar apoi va crește treptat astfel încât, în a doua săptămână, nu va mai coborî sub 32 de grade Celsius. Regimul termic nocturn va fi permanent ridicat și se va caracteriza prin temperaturi minime situate între 17 și 20 de grade, cu valori ce pot depăși ușor 21 de grade în nopțile de 30 și 31 iulie.

În intervalul 30 iulie – 1 august, local se vor semnala fenomenele caracteristice instabilității atmosferice, iar izolat vor fi averse mai însemnate cantitativ. În celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

OLTENIA

Între 29 și 31 iulie valorile termice diurne vor scădea în mod semnificativ, de la 37 la 31 de grade Celsius, dar apoi vor crește treptat, astfel că în primele două zile ale săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 35 de grade Celsius. Între 7 și 11 august se vor înregistra valori termice medii ușor mai scăzute, ajungând la 33 de grade Celsius la sfârșitul intervalului. După o creștere în prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scădea spre 17 grade Celsius, apoi va crește până la aproximativ 19 grade Celsius.

Vor fi ploi, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în intervalele 30 iulie – 1 august și 6-11 august, însă cantitățile de apă vor fi în general neînsemnate.

LA MUNTE

Vremea se va răcori în intervalul 29 – 31 iulie, în care atât temperaturile maxime, cât și cele minime vor scădea, în medie, cu 5 grade. Apoi se preconizează o încălzire ușoară și treptată a vremii, astfel încât valorile de temperatură vor ajunge din nou să fie peste mediile climatologice ale perioadei.

Pe parcursul celor două săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi în general redusă, dar în intervalul 30 iulie – 1 august, local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cantități de apă mai însemnate.