VREMEA rămâne caniculară. PROGNOZA METEO pentru joi și vineri

Apropo.ro / 29.07.2015, 16:00
VREMEA rămâne caniculară. PROGNOZA METEO pentru joi și vineri
Vremea caniculară va persista în cea mai mare parte a Olteniei, în Muntenia, în centrul și sudul Moldovei și în vestul Dobrogei, unde disconfortul termic va rămâne accentuat, în timp ce în restul țării valorile termice vor scădea ușor față de intervalul precedent.

ÎN ȚARĂ‚ / JOI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza și noaptea, în zonele montane și submontane, în centrul și nord-estul teritoriului, unde local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25…26 de grade în Maramureș și nordul extrem al Moldovei și 38…39 de grade în Câmpia Română, posibil 40 de grade cu totul izolat în Lunca Dunării;  minimele termice se vor încadra în general între 15 și 23 de grade.

LA BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare caniculară, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul variabil la senin în cursul zilei se va înnora treptat și vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade.

Citeste mai mult aici!