Vremea rece ajută la pierderea kilogramelor în plus

De: Carmen Ulian / 09.01.2015, 16:30
Vremea rece ajută la pierderea kilogramelor în plus
Conform unui studiu, vremea rece ajută la pierderea în greutate. Iată care este procesul.

Grăsimile rele se transformă în grăsimi bune datorită temperaturilor scăzute. La acest rezultat au ajuns cercetătorii după ce au observat că expunerea la temperaturi scăzute declanșează formarea unei proteine care ajută la transformare a grăsimii albe, rele, în maro.

Grăsimea colorată este situată în apropiere de claviculă, inimă, creier, gât și măduva spinării și acționează ca un cuptor al organismului ce arde energia și ne menține căldura.

Grăsimea albă este cea care stochează energia și contribuie la luarea în greutate.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, publicat în Celula Moleculară, demonstrează că șoarecii cu un nivel ridicat al proteinei, încurajată de vremea rece, s-au îngrășat cu mai puțin de 30% față de cei cu un nivel al proteinei scăzut.

Ambele grupuri de șoareci au fost hrănite cu măncăruri bogate în grăsijmi.

Cercetătorul jon Dempersmier susține că grăsimea maro folosește caloriile care ajută la menținerea căldurii corporale. Arde grăsimile, arde glucoza.

Dacă acest lucru va fi valorificat, pe viitor se poate folosi metoda și în cazurile celor cu diabet. Cum omul modern trăiește în medii controlate, grăsimea maro din organism scade.