VREMEA redevine caniculară. PROGNOZA METEO pentru joi și vineri

Apropo.ro / 15.07.2015, 12:00
VREMEA redevine caniculară. PROGNOZA METEO pentru joi și vineri
Joi, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă în regiunile vestice și sudice, chiar caniculară după-amiaza în vestul și sudul Olteniei unde și indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80, informează Adiminstrația Națională de Meteorologie.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări,  în partea a doua a zilei când vor fi averse și descărcări electrice, local la munte și doar  cu totul izolat în Transilvania, Moldova și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și pe litoral și 36 de grade în sud-vestul Olteniei. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 30 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

VINERI

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, chiar caniculară după-amiaza în sudul Crișanei, în Banat, local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei, zone unde și indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și va putea depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări spre seară și noaptea în zonele de munte, însă numai izolat vor fi posibile averse și  descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 13 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest.

Sursa: MEDIAFAX