Vremea se răcește: cod galben de VISCOL și NINSORI în toată țara

Apropo.ro / 20.03.2013, 16:00
Vremea se răcește: cod galben de VISCOL și NINSORI în toată țara
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori, valabilă de vineri de la ora 08:00 până sâmbătă la ora 08:00 în toată țara.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori, valabilă de vineri, 22 martie, de la ora 08:00 până sâmbătă, 23 martie, la ora 08:00 în toată țara.

Începând din după-amiaza zilei de joi și până vineri dimineață, aria ploilor va cuprinde toată țara. Local se vor cumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului.

Ce temperaturi vom avea până pe 31 martie

La munte, iar spre sfârșitul intervalului și în regiunile vestice și nordice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopții în sud și sud-vest, unde rafalele vor depăși local 50…60 km/h.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Viscol și ninsori de vineri până sâmbătă

În vestul, centrul și nordul țării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h și la munte peste 90 km/h, viscolind și spulberând temporar zăpada. În sud și sud-est vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar rafalele vor depăși local 60…70 km/h.

Prognoza meteo pentru perioada martie-mai

În Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75…80 km/h, iar spre seară și noaptea va fi viscol.

La sfârșitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților cu precădere în nord, nord-est și centru.