Vremea se raceste si va ninge

Apropo.ro / 13.12.2007, 11:00
Vremea se raceste si va ninge
Soferii trebuie sa adapteze, de joi, masinile la conditiile de iarna pentru ca, potrivit prognozei meteorologice, vremea se va raci.

Soferii trebuie sa adapteze, de joi, masinile la conditiile de iarna pentru ca, potrivit prognozei meteorologice, vremea se va raci si vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in Oltenia si Muntenia, iar la munte si in Moldova va ninge, informeaza Centrul Infotrafic.

Potrivit meteorologilor, vremea se va raci si vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in Oltenia si Muntenia si va ninge la munte, in Moldova si in zone restranse in restul tarii, iar temperaturile vor scadea sub zero grade, favorizand aparitia poleiului pe drumurile umede.

In aceste conditii, politistii ii sfatuiesc pe soferi sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum, sa nu circule cu o viteza mai mare de 30 de kilometri pe ora in localitati sau cu 50 de kilometri pe ora in afara lor atunci cand carosabilul este acoperit cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

Â