Vremea se va ameliora de joi

Apropo.ro / 07.08.2007, 19:18
Vremea se va ameliora de joi
Vremea se va îmbunatati, joi, în majoritatea regiunilor tarii si va ramâne în parametri normali pentru aceasta perioada a anului pâna duminica în aproape toate zonele tarii, singurele ploi fiind asteptate în zona de nord a tarii, sustin meteorologii. Surse din Administratia Nationala

Vremea se va îmbunatati, joi, în majoritatea regiunilor tarii si va ramâne în parametri normali pentru aceasta perioada a anului pâna duminica în aproape toate zonele tarii, singurele ploi fiind asteptate în zona de nord a tarii, sustin meteorologii.

Surse din Administratia Nationala de Meteorologie au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca vremea va fi în continuare instabila miercuri, urmând ca de joi frontul atmosferic care a adus ploile, fulgerele, vijeliile si grindina din ultimele zile sa afecteze doar partea de nord a tarii, în special nordul Moldovei si Maramuresul.

„De joi pâna sâmbata, în restul tarii vremea va fi frumoasa, dar sâmbata vine dinspre vest un alt front atmosferic care aduce ploi, însa în cantitati mult mai mici decât cele cazute în ultimele zile si pe o zona mult mai restrânsa, cu precadere în vestul tarii”, au declarat sursele citate.

În aceasta perioada, jumatate din România a primit avertizare de furtuna cu codul galben, în timp ce pentru anumite zone, în perioade scurte de timp, acesta a fost transformat în cod portocaliu în avertizari „nowcasting” din cauza intensificarii fenomenelor asteptate.

Mediafax