VREMEA va deveni în general instabilă. PROGNOZA METEO pentru miercuri și joi

Apropo.ro / 08.09.2015, 15:00
VREMEA va deveni în general instabilă. PROGNOZA METEO pentru miercuri și joi
Miercuri, vremea va fi în continuare răcoroasă în vestul și în nordul țării, în timp ce în restul teritoriului regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor obișnuite pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ziua, în nordul țării și la munte, precum și în sud-est, unde cu totul izolat va ploua slab. Spre seară, dar mai ales în cursul nopții, nebulozitatea se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând cu cele sud-vestice. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse în Oltenia și sudul Banatului și numai izolat, posibil, în celelalte zone.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 27 de grade în partea sudică a teritoriului, iar minimele termice se vor încadra între 3…4 grade în depresiuni și 17…18 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREȘTI:

Vremea se va menține în general frumoasă, iar regimul termic se va încadra în limitele normale ale acestei perioade. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, dar se va înnora trepat în cursul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

ÎN ȚARĂ‚:

Joi, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări și va ploua, ziua pe arii extinse în sud-vest, local în zona montană și pe spații mai restrânse în restul teritoriului. Seara și în cursul nopții, aria precipitațiilor va fi în extindere și numai în partea de est și sud-est a țării, ploile se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi mai ales averse, însoțite trecător și de descărcări  electrice, iar cantitățile de apă vor fi însemnate, cu precădere în Oltenia, Banat și la munte. Vântul va deveni moderat, cu intensificări susținute în jumătatea de sud și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 6…8 grade în depresiuni și 19…20 de grade pe litoral.

 Sursa: MEDIAFAX