Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi ne așteaptă în perioada 11 – 25 februarie 2013

Apropo.ro / 12.02.2013, 15:00
Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi ne așteaptă în perioada 11 - 25 februarie 2013
Vremea se va încălzi ușor în perioada următoare în majoritatea zonelor țării. Nu vor lipsi nici precipitațiile sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare. Află cum va fi vremea în orașul tău!

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Maximele termice vor crește treptat, spre valori medii de 9 grade în data de 13 februarie. În perioada 14-19 februarie temperaturile diurne vor scădea până la medii în jur de 3 grade, iar din 20 februarie acestea vor crește ușor spre medii de 6…7 grade. Temperaturile minime vor fi predominant negative, cu valori medii regionale în jur de -7 grade în primele nopți, între -5 și -3 grade în perioada 16-21 februarie și în jur de -3 grade, între 22 și 25 februarie.

Precipitații slabe cantitativ se pot consemna zilnic începând cu 12 februarie, existând posibilitatea ca acestea să devină local moderate, pe 13 și 14 februarie, când va ploua și pe 22 februarie, când vor fi și lapovițe sau ninsori.

PROGNOZA METEO până în luna aprilie: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a țării

CRIȘANA

Temperaturile medii diurne vor crește treptat până pe 13 februarie, spre valori de 10 grade. În perioada 14-19 februarie temperaturile maxime vor scădea până la 0…2 grade, iar din 20 februarie acestea vor crește ușor spre medii de 3…4 grade. În primele două nopți temperaturile minime nocturne vor scădea, apoi vor crește, depășind ușor 0 grade în noaptea de 13 spre 14 februarie. Ulterior, temperaturile medii nocturne vor scădea treptat, iar la sfârșitul intervalului se vor situa în jur de -3 grade.

Precipitații slabe cantitativ se pot semnala zilnic, începând cu 12 februarie, cu o probabilitate mai mare de a deveni local moderate, în data de 13 februarie, când va ploua și pe 19 și 22 februarie, când vor fi precipitații mixte.

TRANSILVANIA

Până în 13 februarie maximele termice vor fi în creștere, ajungându-se la valori de 7 grade. Între 14 și 17 februarie vor scădea spre 0 grade, iar în a doua săptămână a intervalului vor fi de 1…3 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative. Vor crește de la -13 grade (pe 12 februarie), la -3 grade (pe 14 februarie), apoi vor scădea treptat, atingându-se în perioada 20-22 februarie o medie regională de -9 grade. Ulterior, minimele medii ale temperaturii aerului se vor încadra între -8 și -6 grade.

Începând din 13 februarie se vor semnala precipitații slabe cantitativ, mixte până pe 15 februarie și predominant ninsori, posibil moderate cantitativ pe 19 februarie.

MARAMUREȘ

Maximele termice vor fi în creștere în primele zile, spre valori medii de 7 grade. Între 14 și 19 februarie temperaturile diurne vor scădea spre 0 grade, iar ulterior vor fi în jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative și vor fi în jur de -10 grade pe 12 februarie. Vor crește apoi spre -3 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor scădea treptat, atingându-se în perioada 20-22 februarie o medie regională de -9 grade.

Începând din 13 februarie temporar vor cădea precipitații slabe cantitativ, mixte până pe 15 februarie și predominant ninsori în celelalte zile.

MOLDOVA

Până la data de 13 februarie maximele termice vor fi în creștere, ajungându-se la valori de 7 grade. Între 14 și 18 februarie temperaturile diurne vor scădea spre -2 grade, iar în a doua săptămână a intervalului vor fi în creștere ușoară, de la -1 grad la 1…2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative. Vor crește între 12 și 14 februarie de la -13 la -3 grade, apoi vor scădea treptat, atingându-se în perioada 20-22 februarie o medie regională de -9 grade. Ulterior, minimele medii ale temperaturii aerului se vor situa între -8 și -6 grade. Se vor semnala precipitații slabe cantitativ, mixte între 13 și 15 februarie și ninsori, ulterior.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Media regională a maximelor termice va fi permanent pozitivă, cu cea mai caldă zi în 13 februarie, când se vor atinge 9 grade. Între 14 și 18 februarie temperaturile diurne vor scădea spre 2 grade, iar în a doua săptămână a intervalului vor fi de 3…5 grade.

Temperaturile minime nocturne vor crește între 12 și 14 februarie de la -3 la 3 grade și apoi vor rămâne pozitive până pe 16 februarie. După 17 februarie temperaturile minime vor trece din nou la valori negative, cu o medie în jur de -4 grade în perioada cea mai rece și anume 19-22 februarie. Începând din 13 februarie temporar vor cădea precipitații slabe cantitativ, mixte până pe 15 februarie și ulterior predominant ninsori.

MUNTENIA

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului în primele zile, când maxime termice medii vor urca spre 10 grade. Apoi vor scădea treptat, iar după 20 februarie vor fi temperaturi maxime normale pantru această perioadă a anului, cu medii între 3 și 5 grade. Minimele termice vor coborî până la o medie de -7 grade, pe 12 februarie și vor crește, atingând 0…2 grade în nopțile de 14 și 15 februarie.

Începând cu 16 februarie se estimează a se realiza în cursul nopților doar valori termice negative, cu o medie în jurul a -5 grade în perioada cea mai rece, 21-23 februarie După 13 februarie crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor. Până pe 16 februarie vor fi mai ales ploi, care local pot fi moderate cantiativ, iar între 17 și 21 februarie temporar vor fi precipitații slabe și sub formă de lapoviță sau ninsoare.

OLTENIA

Maximele termice vor crește treptat, spre valori medii de 8 grade în data de 13 februarie. În perioada 14-20 februarie temperaturile diurne vor scădea până la medii de 2…3 grade, iar din 21 februarie acestea vor crește ușor și treptat spre 4…5 grade.

Temperaturile minime vor avea valori medii regionale în scădere spre -7 grade în primele nopți, între -5 și -1 grad în perioada 16-21 februarie și în jur de -4 grade între 22 și 25 februarie. Cele mai calde nopți se estimează că vor fi în perioada 13-15 februarie, când mediile temperaturilor minime nocturne vor atinge 2 grade. Precipitații slabe cantitativ se pot consemna zilnic începând cu 13 februarie, existând posibilitatea ca acestea să devină local moderate, pe 14-15 februarie, când va ploua și pe 22 februarie, când vor predomina ninsorile.

LA MUNTE

Valorile termice maxime vor crește ușor până pe data de 13 februarie, când media regiunii va depăși ușor 0 grade. Apoi vremea se va răci treptat, astfel încât pe 18 și 19 februarie maximele diurne vor fi în jur de -6 grade. Apoi se vor menține, până la sfârșitul intervalului, între -5 și -3 grade. Nopțile vor avea permanent valori termice negative, coborând ușor sub pragul gerului (-10 grade) pe 12 februarie și în perioada 17-23 februarie.

Pe 13 februarie vor fi precipitații mixte, izolat moderate cantitativ, iar începând din 14 februarie aproape zilnic se vor semnala ninsori slabe.