Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi vom avea în perioada 11 – 24 martie

Apropo.ro / 12.03.2013, 07:00
Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi vom avea în perioada 11 - 24 martie
Până în jurul datei de 14 martie vremea va fi climatologic normală pentru această perioadă, cu maxime de până la 17 grade, iar minimele vor fi negative. După 16 martie vom avea parte de câteva zile ceva mai reci...

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 11 – 24 martie, în fiecare regiune a țării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Prognoza meteo până pe 17 martie

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

În intervalul 11-14 martie, temperaturile diurne se vor menține la medii de 13…14 grade, iar minimele vor fi în medie de 4…6 grade. Data de 15 martie va aduce o răcire semnificativă a vremii, astfel că sfârșitul de săptămână va fi caracterizat de valori medii ale temperaturilor maxime de 1…4 grade, iar minimele vor deveni negative și se vor situa într-un ecart mediu de -2…-5 grade. În săptămâna 18-24 martie vremea va fi în încălzire ușoară și treptată, valorile urmând a se situa în jurul normelor climatologice, cu valori medii ziua între 9 și 13 grade și noaptea ușor pozitive.

Probabilitatea pentru precipitații se menține relativ ridicată în mare parte a intervalului, acestea urmând a fi temporar moderate cantitativ. Vor predomina ploile, iar în 15 și 16 martie vor fi precipitații mixte.

CRIȘANA

În intervalul 11-14 martie mediile temperaturilor se vor situa peste valorile climatologic normale. Temperaturile diurne se vor menține la medii de 10…13 grade, iar valorile minime vor fi în medie de 2…5 grade. Apoi vremea se va răci simțitor, iar la sfârșitul săptămânii vor fi valori medii ale temperaturilor maxime de 1…3 grade și minime negative. În săptămâna 18-24 martie vremea va fi în încălzire ușoară și treptată, valorile urmând a se situa în jurul normelor climatologice, respectiv medii ziua între 9 și 13 grade și temperaturi ușor pozitive noaptea.

Probabilitatea pentru precipitații se menține relativ ridicată. Vor predomina ploile, iar în intervalul 15-16 martie vor fi precipitații mixte.

TRANSILVANIA

În intervalul 11-14 martie valorile medii ale temperaturii aerului (respectiv 9…13 grade ziua și 1…5 grade noaptea) se vor menține mai ridicate decât normele climatologice. Din data 15 martie se va produce o scădere importantă a valorilor termice, astfel că sfârșitul de săptămână va fi caracterizat de valori medii ale temperaturilor mai mici decât cele obișnuite pentru mijlocul lunii martie, cu maxime de 2…5 grade și minime de -8…-4 grade.

Din data de 18 martie vremea se va încălzi ușor și treptat, valorile urmând a se situa în jurul normelor climatologice, cu temperaturi medii ziua între 5 și 11 grade și noaptea în jurul a 0 grade. Vor fi precipitații în majoritatea zilelor și vor predomina ploile, iar în intervalul 15-17 martie vor fi precipitații mixte.

MARAMUREȘ

În intervalul 11-14 martie vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu valori medii ale temperaturii aerului de 11…13 grade ziua și 2…4 grade noaptea. Apoi se va produce o scădere importantă a valorilor termice, astfel că la sfârșit de săptămână regimul termic mediu se va situa sub cel normal climatologic, cu temperaturi ziua în medie de 2…5 grade, iar noaptea de -7…-4 grade. Din data de 18 martie vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile vor fi în jurul mediilor climatologice.

Probabilitatea pentru ploaie se menține relativ ridicată în majoritatea zilelor intervalului, fiind de așteptat și precipitații mixte între 15 și 17 martie.

MOLDOVA

În perioada 11- 15 martie regimul termic va fi caracterizat de valori normale sau peste cele normale pentru prima jumătate a lunii martie, ziua în medie între 6 și 13 grade, iar noaptea între 0 și 4 grade. Între 16 și 18 martie va fi o vreme mai rece decât ar fi normal, mai ales pe timpul nopților când se vor înregistra minime negative în toată regiunea. Din data de 19 martie temperaturile vor crește ușor, până la valori apropiate de mediile climatologice.

Va ploua slab și moderat, iar în nordul regiunii vor fi și precipitații mixte.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Regimul termic al intervalului 11-15 martie va fi caracterizat de valori cu mult peste cele înregistrate în mod obișnuit în această perioadă din an. Sunt de așteptat temperaturi maxime în medie între 12 și 17 grade și minime între 4 și 8 grade. O răcire semnificativă a vremii se va produce în data de 16 martie, astfel că intervalul 16-19 martie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât normal, cu medii ale maximelor de 5…8 grade și minime ce pot deveni ușor negative.

O creștere de temperatură se va produce după data de 20 martie, astfel încât regimul termic să devină apropiat de cel mediu climatologic. Va ploua mai ales în prima jumătate a intervalului .

MUNTENIA

În intervalul 11-15 martie vremea se va menține mult mai caldă decât ar fi normal, astfel că se vor înregistra valori medii ziua între 13 și 17 grade, iar noaptea între 3 și 6 grade. Între 16 -18 martie însă va fi mult mai rece, cu temperaturi maxime în medie de 6…9 grade și minime negative. După data de 19 martie vremea se va încălzi ușor și se așteaptă temperaturi în jurul normelor climatologice (medii ale maximelor în jurul a 12 grade).

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie, se menține ridicată.

Prognoza meteo pentru perioada martie-mai

OLTENIA

În intervalul 11-15 martie vremea va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, astfel că se vor înregistra valori medii ziua între 13 și 17 grade, iar noaptea între 3 și 6 grade. Între 16 și 18 martie însă va fi mult mai rece, cu temperaturi maxime în medie de 6…9 grade și minime negative. După data de 19 martie vremea se va încălzi ușor și se așteaptă temperaturi în jurul normelor climatologice.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie, se menține relativ ridicată în majoritatea zilelor intervalului.

LA MUNTE

La începutul și la sfârșitul intervalului de referință, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu maxime în jurul a 4 grade și minime negative. Între 15 și 18 martie va fi o vreme rece, cu temperaturi negative chiar și pe parcursul zilei și minime ce vor coborî sub -10 grade.

Precipitațiile vor fi mixte și se vor semnala mai ales în prima jumătate a intervalului.