Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a țării, până pe 3 februarie

Apropo.ro / 23.01.2013, 15:50
Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a țării, până pe 3 februarie
Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Din 24 ianuarie vremea se răcește, după care se încălzește din nou.

UPDATE – 24.01, ORA 17:00: AVERTIZARE METEO DE NINSOARE ȘI VISCOL!

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 21 ianuarie – 3 februarie, în fiecare regiune a țării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

În intervalul 21 – 23 ianuarie, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, cu abateri pozitive atât la valorile diurne cât și la cele nocturne. Între 24 și 28 ianuarie, vremea se va răci față de intervalul precedent, apoi valorile termice vor crește ușor, temperaturile medii fiind apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 21 – 23 ianuarie vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, iar între 24 și 27 ianuarie vor predomina ninsorile.

Prognoza meteo pentru București

CRIȘANA

În primele două zile vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, maximele termice urmând să depășească valoarea de 10 grade. Începând din 23 ianuarie, vremea se va răci față de intervalul precedent, cele mai coborâte minime situându-se sub -8 grade, apoi din 28 ianuarie temperaturile medii revin la valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Între 21 și 23 ianuarie vor fi precipitații în general slabe, mai ales sub formă de ploaie, iar după data de 24 ianuarie precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare.

TRANSILVANIA

În primele două zile vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, cu abateri pozitive la valorile diurne. Între 23 și 30 ianuarie, vremea se va răci, devenind geroasă noaptea și dimineața. Cele mai reci nopți vor fi în 27-29 ianuarie, când, îndeosebi în zonele depresionare, minimele vor fi sub -14 grade. După 30 ianuarie temperaturile medii cresc apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 22 – 23 ianuarie se vor semnala precipitații slabe, mixte, iar începând din 24 ianuarie acestea vor fi sub formă de ninsoare.

MARAMUREȘ

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată în primele două zile, cu abateri termice pozitive atât la valorile diurne cât și la cele nocturne. În intervalul 23 – 29 ianuarie, vremea se va răci, izolat devenind geroasă noaptea și dimineața, iar între 27 și 29 ianuarie se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi ale intervalului de prognoză. După 29 ianuarie temperaturile medii cresc apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 21 – 23 ianuarie se vor semnala precipitații slabe, mixte, iar începând din 24 ianuarie acestea vor fi sub formă de ninsoare.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

MOLDOVA

În primele două zile vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, cu abateri termice pozitive la valorile diurne. Între 23 și 30 ianuarie, vremea se va răci, devenind geroasă noaptea și dimineața, îndeosebi în intervalul 25 – 28 ianuarie, când pe parcursul nopților se vor înregistra medii ale temperaturilor minime de -14…-12 grade. După 30 ianuarie temperaturile medii cresc apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 22 – 24 ianuarie vor fi precipitații mixte, iar între 25 și 27 ianuarie vor fi ninsori, posibil importante cantitativ, mai ales în jumătatea sudică a regiunii.

DOBROGEA

În intervalul 21 – 24 ianuarie, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, cu medii ale temperaturilor maxime de peste 10 grade. Între 24 și 30 ianuarie, vremea se va răci față de intervalul precedent, iar minimele termice vor putea coborî sub -8 grade. După 30 ianuarie valorile termice vor crește ușor, temperaturile medii fiind apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Precipitații, posibil importante cantitativ vor fi mai ales în intervalul 24 – 27 ianuarie. Acestea vor fi la început mixte, apoi doar sub formă de ninsoare.

MUNTENIA

În intervalul 21 – 24 ianuarie, valorile termice vor fi ridicate pentru această perioadă, cu abateri pozitive mai ales la valorile diurne. Între 24 și 29 ianuarie, vremea se va răci, iar minimele termice vor coborî treptat până la medii de sub -10 grade. Din 30 ianuarie temperaturile vor crește ușor, iar în primele zile ale lunii februarie vor fi maxime termice ușor pozitive.

Până în data de 24 ianuarie trecător vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. În intervalul 24 – 27 ianuarie vor predomina ninsorile, posibil importante cantitativ.

Prognoza meteo pentru orașele țării

OLTENIA

Intervalul de prognoză începe cu o vreme va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru acestă dată, cu abateri pozitive mai ales la valorile diurne. După data de 24 ianuarie, vremea se va răci, iar mediile temperaturilor minime vor coborî treptat până spre -10 grade. Începând din 30 ianuarie valorile termice vor crește ușor, temperaturile medii devenind apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 24 – 27 ianuarie vor predomina ninsorile, posibil importante cantitativ, iar în restul intervalului sunt de așteptat doar precipitații slabe.

LA MUNTE

În primele două zile vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru acestă dată, apoi începând din 23 ianuarie, vremea se va răci, iar temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cele mai coborâte valori termice se vor înregistra între 25 și 30 ianuarie, când nopțile vor fi geroase.

În intervalul 21 – 22 ianuarie vor fi precipitații slabe, mixte, apoi începând din 23 vor predomina ninsorile, iar în intervalul 24 – 27 ianuarie acestea pot fi importante cantitativ.

NOTĂ‚: Dacă prognoza meteo se va modifica considerabil, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite atenționările aferente, în timp util!