Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi vor fi în perioada 18 februarie – 4 martie

Apropo.ro / 18.02.2013, 18:00
Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi vor fi în perioada 18 februarie - 4 martie
Prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării, în intervalul 18 februarie - 4 martie.

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 18 februarie – 4 martie, în fiecare regiune a țării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

În primele zile ale intervalului de prognoză mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 6…7 grade, ușor peste valorile climatologic normale. Pe 22 februarie se va produce o ușoară răcire iar regimul termic se va apropia de cel normal al perioadei, cu medii ale maximelor de aproximativ 4 grade. Temperaturile diurne se vor menține în jurul acestei valori medii până pe 27 februarie, apoi vremea se va încălzi treptat, de la o zi la alta, până la sfârșitul intervalului de prognoză, când maximele termice vor atinge 7…8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -2…-1 grad.

Precipitații se pot consemna în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ și pe arii restrânse, exceptând perioada 21-24 februarie când vor fi ploi, mai însemnate cantitativ și în extindere ca arie.

PROGNOZA METEO până în luna aprilie: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a țării

CRIȘANA

Temperaturile medii diurne se vor menține la valori de 4…5 grade până pe 21 februarie, pentru ca din data de 22 februarie să scadă cu 2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Abia după 28 februarie se va produce o încălzire treptată și temperaturile vor crește de la o zi la alta, spre aproximativ 8 grade, în data de 3 martie. Minimele nocturne vor fi, în medie, ușor negative, la valori de -5…-2 grade.

Probabilitatea de precipitații, predominant ploi ziua și mixte noaptea, va crește după data de 19 februarie, dar cantitățile de apă mai importante vor fi posibile cu precădere pe 22 și 23 februarie.

TRANSILVANIA

Temperaturile medii diurne se vor menține, în general, între 2 și 4 grade până spre sfârșitul lunii februarie, pentru ca în primele zile din martie să crească ușor și treptat.

Minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se în medie, între -4 și -6 grade până pe data de 26 februarie, când vor scădea spre -8…-10 grade. După 28 februarie regimul termic nocturn va marca o creștere ușoară și teptată, revenind, pe 2…3 martie, la valorile de la începutul intervalului de prognoză.

Precipitații slabe vor fi posibile pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar pe 22 și 23 februarie acestea, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi moderate cantitativ și se vor semnala în cea mai mare parte a regiunii.

MARAMUREȘ

În primele două zile ale intervalului de prognoză se vor înregistra temperaturi medii diurne de circa 2 grade. Pe data de 20-21 februarie acestea vor marca o ușoară creștere, pentru ca apoi să revină la valorile inițiale, în preajma cărora se vor menține până la sfârșitul lunii februarie. În primele zile din martie temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta. Mediile minimelor nocturne vor fi negative, cu valori între -3 și -7 grade, cele mai ridicate fiind de așteptat pe 20 și 23 februarie și, din nou, pe 2 și 3 martie, iar cele mai scăzute în dimineața zilei de 27 februarie.

Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată după data de 19 februarie până la sfârșitul intervalului de prognoză, dar cantitățile de apă vor fi mai însemnate pe 22-23 februarie.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului de prognoză temperaturile maxime vor crește, în medie, de la aproximativ -2 grade pe 18 februarie până la 4…5 grade pe 20-21 februarie, după care vor marca o scădere, urmând a se situa în jurul a 0…1 grad între 22 și 26 februarie. În ultimele zile ale prognozei, acestea vor crește ușor de la o zi la alta. Temperaturile minime medii vor fi negative pe tot parcursul intervalului, cele mai calde nopți fiind de așteptat pe 22 și 23 februarie când se vor atinge circa -3 grade iar cele mai reci pe 26-27 februarie, când temperaturile nocturne vor coborî spre -8 grade.

Vor cădea preciipitații, predominant lapovițe și ninsori, cu o probabilitate mai mare între 21 și 26 februarie, dar aceste vor fi pe arii extinse și mai importante cantitativ între 22 și 24 februarie.

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 2 grade în prima zi spre 7 grade pe 21 februarie, apoi va scădea treptat spre 3…4 grade între 23 și 27 februarie. Din 28 februarie temperaturile vor crește de la o zi la alta, până la aproximativ 8 grade pe 3 martie.

Temperaturile minime nocturne vor fi ușor pozitive doar între 21 și 24 februarie, în rest vor coborî cu circa 2….3 grade sub limita de îngheț.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse, predominant ploi, va fi mai mare între 22 și 25 februarie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat de la medii ale maximelor diurne de 2 grade în prima zi până la 8 grade pe 21 februarie, apoi va intra într-un proces de răcire care va determina valori de 2…4 grade până pe data de 27 februarie. În intervalul 28 februarie – 3 martie regimul termic va crește de la o zi la alta, astfel încât în ultima zi a intervalului de prognoză se vor atinge din nou, în medie, 8 grade Celsius. Temperaturile minime nocturne se vor situa, în medie, între -6 și -1 grad, cu cele mai ridicate valori pe 22-23 februarie și cele mai scăzute pe 27-28 februarie.

Va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor între 21 și 26 februarie, predominant ploi la început, apoi precipitații mixte. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ între 22 și 24 februarie.

OLTENIA

Maximele termice vor crește ușor la începutul intervalului, spre valori medii de 7 grade pe 20 și 21 februarie, apoi vor scădea din nou spre 2…3 grade în intervalul 23 – 27 februarie. Ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire ce va detemina temperaturi medii maxime de aproximativ 9 grade, pe data de 3 martie. Temperaturile minime se vor apropia de 0 grade pe 22-23 februarie, dar în restul intervalului de prognoză vor fi negative, până la -5 grade pe 27-28 februarie.

Între 21 și 26 februarie crește probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse, mai importante cantitativ pe 22 și 23 februarie, când vor predomina ploile.

LA MUNTE

Atât maximele termice diurne, cât și minimele nocturne, se vor menține exclusiv negative pe tot parcursul intervalului de prognoză, la valori medii de aproximativ -4…-3 grade ziua și -10…-9 grade noaptea, cu o ușoară tendință de creștere abia în primele zile ale lunii martie.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi posibile precipitații slabe, predominant ninsori, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 22 și 23 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

NOTĂ‚: Dacă prognoza meteo se va modifica considerabil, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite atenționările aferente, în timp util!