Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi vor fi în perioada 2 – 10 februarie

Apropo.ro / 01.02.2013, 15:00
Vremea.Apropo.ro: Ce temperaturi vor fi în perioada 2 - 10 februarie
Vremea se încălzește ușor până pe 2-3 februarie, urmând ca după data de 4 februarie valorile să scadă în termometre spre 0 grade Celsius.

Meteorologii prognozează că temperaturile vor crește ușor săptămâna aceasta, în majoritatea regiunilor din țară, însă vor înregistra o scădere începând cu data de 4 februarie. Estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 28 ianuarie – 10 februarie, sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie, când temperaturile maxime vor crește în medie de la valori de 2 grade, până la valori de 8…10 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere și se vor situa în medie în jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative în primele nopți, după care până în data de 4 februarie vor fi ușor pozitive, sau apropiate de 0 grade. Incepad din 5 februarie acestea vor scădea și se vor situa în jurul valorii de – 4 grade Celsius.

În prima săptămână temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în 28 și 29 ianuarie, apoi predominant ploaie. Precipitații mixte se vor semnala în a doua parte a intervalului, posibil mai consistente între 2 și 4 februarie.

PROGNOZA METEO până în luna aprilie: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a țării

CRISANA

Maximele termice vor crește treptat de la valori medii de 1 grad, până la valori în jur de 8 grade Celsius în perioada 31 ianuarie – 2 februarie. Apoi vremea se va răci ușor până la valori în medie de 2…3 grade, cu mențiunea că în ultimele două zile temperaturile ar putea crește din nou. Valorile nocturne vor fi negative la începutul intervalului, apoi se vor situa în medie în jur de 0 grade Celsius, dar începând din data de 4 februarie vor scădea până la valori medii de – 4 grade.

Temporar se așteaptă precipitații pe aproape tot parcursul intervalului. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în primele două zile, predominant ploi până pe 2 februarie, apoi mixte. Precipitațiile pot fi mai consistente între 2 și 4 februarie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice vor crește până la valori medii în jur de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade și abia spre sfârșit vor crește ușor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa în medie în jur de -10 grade în primele nopți, după care până în data de 4 februarie vor crește în medie până la valori în jur de -4 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8 grade.

Temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, sub formă de ninsoare în primele zile, mixte între 31 ianuarie și 2 februarie, apoi predominant ninsori.

MARAMUREȘ

Temperaturile diurne vor crește în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie până la valori medii de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că maximele termice se vor situa la medii apropiate de 0 grade și abia spre sfârșit vor crește ușor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa în medie în jur de -8 grade în primele nopți, după care până în dată de 4 februarie vor crește în medie până la valori de -2…0 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -6 grade.

Temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, exceptând intervalul 30 ianuarie – 3 februarie când vor fi mixte și tot atunci acestea vor putea fi mai consistente

MOLDOVA

Vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice vor crește până la valori medii în jur de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade și abia spre sfârșit vor crește ușor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa sub pragul gerului în primele nopți, până la valori medii de -12 grade Celsius, după care până în dată de 4 februarie vor crește în medie până la valori în jur de -2 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8…-6 grade.

Vor fi precipitații slabe, mixte între 30 ianuarie și 2 februarie și predominant ninsoare începând din data de 3 februarie.

http://vremea.apropo.ro/

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când temperaturile maxime vor crește până la valori medii de 6…8 grade Celsius. Începând din 4 februarie, vremea se va răci ușor, astfel că valorile diurne se vor situa în jur de 4 grade, însă spre sfârșit din nou ar putea crește ușor. Temperaturile minime vor fi în medie în jur de -8 grade în primele nopți, dar vor crește apoi până la valori de 0…2 grade între 2 și 4 februarie. Apoi acestea vor fi din nou negative până la valori de -4…-2 grade.

În prima zi va ninge slab, iar în zilele de 30 și 31 ianuarie va ploua slab. Precipitații slabe se așteaptă în a doua săptămână, sub formă de ploaie, dar trecător și lapovița și posibil ninsoare.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie, când temperaturile maxime se vor situa în medie la valori de 8 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere ușoară și se vor situa în medie la valori de 2…4 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. În primele nopți se vor înregistra valori medii de -8 grade, după care până în dată de 4 februarie vor crește până spre medii de – 2 grade Celsius. Începând din 5 februarie acestea vor scădea și se vor situa în medie între -6 și -4 grade Celsius.

Vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în prima zi și predominant ploi în 30 și 31 ianuarie. În a doua săptămână a intervalului vor fi precipitații mixte în general slabe cantitativ.

OLTENIA

Vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice se vor situa în medie la valori de 9 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere ușoară și se vor situa în medie la valori de 4 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. În primele nopți se vor înregistra valori medii de -8… – 6 grade, după care până în dată de 4 februarie se vor apropia în medie de 0 grade Celsius. Începând din 5 februarie acestea vor scădea și se vor situa în medie la valori de -4 grade Celsius.

Mai ales în a doua săptămână a intervalului vor fi precipitații mixte, în general slabe cantitativ.

Vezi cum va fi vremea până pe 3 februarie!

LA MUNTE

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului cu maxime termice în medie în jur de -4 grade Celsius, exceptând perioada 30 ianuarie – 3 februarie când se vor apropia de 0 grade. Nopțile vor fi caracterizate de ger în primele zile ale intervalului, dar și în perioada 5 – 10 februarie.

Temporar vor fi ninsori în general slabe cantitativ, însă în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie vor fi precipitații și sub formă de lapoviță sau trecător chiar ploaie.