Vremea.Apropo.ro: Cod portocaliu de caniculă în jumătate din țară, dar miercuri vin ploile!

De: Dragos Tanase / 06.08.2012, 11:30
Vremea.Apropo.ro: Cod portocaliu de caniculă în jumătate din țară, dar miercuri vin ploile!
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic pentru București și 22 de județe din estul și sudul țării, unde temperaturile ajung până la 42 de grade, celelalte județe fiind avertizate cu cod galben.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă este valabilă pentru București și județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași și Botoșani.

București:

Canicula se va intensifica, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor depăși 40 de grade Celsius. De miercuri, se anunță ploi și o scădere a temperaturilor.

Temperaturi maxime: 35°C / 41°C

Temperaturi minime: 21°C / 24°C

Brașov:

Temperaturile maxime vor înregistra frecvent valori de 36 – 39 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Temperaturi maxime: 27°C / 33°C

Temperaturi minime: 11°C / 14°C

Constanța:

Pe litoral este „doar” cod galben de caniculă, dar măcar pe litoral mai adie briza mării și nu se simte căldura într-un mod excesiv.

Temperaturi maxime: 31°C / 33°C

Temperaturi minime: 32°C / 36°C

Temperatura apei mării: 20°C / 25°C

Dacă vreți să aflați mai multe despre vremea pe 15 zile, intrați pe Vremea.Apropo.ro pentru a afla informații exacte și în timp util, atât din România, cât și din cele mai importante 20 de orașe ale Europei.


Click pe vremea.apropo.ro, pentru prognoza meteo completa!


NOTĂ‚: Dacă prognoza meteo se va modifica considerabil, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite atenționările aferente, în timp util!