Vremea.Apropo.ro: Cum va fi vremea în iunie, iulie și august 2013

Apropo.ro / 29.05.2013, 09:30
Vremea.Apropo.ro: Cum va fi vremea în iunie, iulie și august 2013
Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading (Anglia) a publicat o estimare a vremii în vara 2013.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IUNIE 2013

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în general în limite apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar local în sud-estul și vestul țării vor fi posibile valori termice mai ridicate decât în mod obișnuit.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi sub normele climatologice în estul, sud-estul, sudul și vestul țării, iar în restul zonelor acestea se pot situa în limite apropiate de valorile normale.

 

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

IULIE 2013

Regimul termic mediu al aerului va înregistra valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a zonelor, exceptând centrul și nordul țării unde temperaturile medii lunare pot fi apropiate de cele normale.

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul țării.

tabel valori

AUGUST 2013

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local în centrul și Nordul țării vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta valori sub mediile multianuale la scara întregii țări.