Vremea.Apropo.ro în week-end: Cod galben și portocaliu de caniculă, dar și câteva vijelii!

De: Dragos Tanase / 21.06.2012, 15:00
Vremea.Apropo.ro în week-end: Cod galben și portocaliu de caniculă, dar și câteva vijelii!
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru regiunile din vestul, sudul și estul țării, valabilă vineri. Temperaturile vor atinge, izolat, 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii extinse. Tot vineri, restul țării se va afla sub cod galben de caniculă.

Harta cu zonele expuse, vineri, codurilor galben si portocaliu de caniculă

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 23 iunie, în sudul extrem și în sud-estul țării se va menține vremea caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80. Temperaturile maxime încă vor atinge 35….36 de grade pe arii extinse.

De asemenea, în intervalul 22 iunie, ora 18:00, 23 iunie, ora 18:00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. În vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie, local averse ce pot depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse căderi de grindină, mai ales în zona de munte.

București:

Caniculă, caniculă și iar caniculă, cu disconfortul termic aferent, așa că… mare atenție! Purtați șepci, pălarii sau umbreluțe, hidratați-vă (cu apă, nu cu alcool) și nu iesiți din case, decât dacă e imperios necesar!

Temperaturi maxime: 29°C / 36°C

Temperaturi minime: 20°C / 23°C

Brașov:

Vremea va fi caniculară până sâmbătă seara, după care ea devine instabilă în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, când vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie, iar pe arii restrânse căderi de grindină, mai ales în zona de munte.

Temperaturi maxime: 24°C / 32°C

Temperaturi minime: 12°C / 14°C

Constanța:

Vremea se menține caniculară, deci aveți mare grijă cu statul la plajă. Protejați-vă de razele UV cu creme speciale și nu exagerați cu statul la soare, mai ales la orele prânzului.

Temperaturi maxime: 27°C / 32°C

Temperaturi minime: 19°C / 20°C

Dacă vreți să aflați mai multe despre vremea pe 15 zile, intrați pe Vremea.Apropo.ro pentru a afla informații exacte și în timp util, atât din România, cât și din cele mai importante 20 de orașe ale Europei.


Click pe vremea.apropo.ro, pentru prognoza meteo completa!

Harta cu zonele expuse, sâmbătă, codurilor galben si portocaliu de caniculă

NOTĂ‚: Dacă prognoza meteo se va modifica considerabil, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite atenționările aferente, în timp util!