Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo în perioada 4 – 17 februarie

Apropo.ro / 05.02.2013, 16:00
Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo în perioada 4 - 17 februarie
Administrația Națională de Meteorologie anunță o încălzire a vremii în primele două zile ale intervalului, după care se vor înregistra scăderi de până la 0 grade Celsius. Precipitațiile sub formă de ploaie și ninsoare sunt așteptate după 6 februarie.

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 4 – 17 februarie, în fiecare regiune a țării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Vremea se va încălzi în primele două zile, apoi temperaturile vor scădea până la medii în jur de 3 grade, în perioada 8 – 12 februarie. Din 13 februarie valorile temice vor mai crește ușor până la medii de 5…6 grade spre sfârșitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative, exceptand nopțile din 6 și 7 februarie când minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius.

Începând din 6 februarie, temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie), predominant ninsori între 8 și 11 februarie și mixte din 12 februarie până la sfârșitul intervalului.

PROGNOZA METEO până în luna aprilie: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a țării

CRIȘANA

Maximele termice vor crește în primele două zile până la valori medii de 8 grade Celsius, apoi vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în perioada 8 – 12 februarie, în medie la valori în jur de 2 grade Celsius. Din 13 februarie valorile temice vor crește ușor până la medii de 4…5 grade la sfârșitul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi apropate de 0 grade în nopțile de 6 și 7 februarie, în timp ce în restul intervalului vor fi negative și vor fi cuprinse în medie între – 4 și – 2 grade Celsius.

Temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ pe parcursul întregului interval. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în prima zi și în intervalul 8 – 12 februarie și mixte în celelalte zile.

TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi în primele două zile, când maximele termice vor urca în medie până la valori de 6…7 grade Celsius, apoi temperaturile vor scădea și se vor menține la valori medii de 0…2 grade până la sfârșitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între – 6 și – 3 grade Celsius, în prima săptămână și între – 8 și – 5 grade Celsius, în cea de a doua săptămână.

Începând din 6 februarie, temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie) și predominant ninsori în restul intervalului.

MARAMUREȘ

Maximele termice vor crește în primele două zile până la valori medii de 4…5 grade Celsius, apoi vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în perioada 8 – 12 februarie, în medie la valori în jur de 0 grade Celsius. Din 13 februarie valorile temice vor crește ușor, până la 2…3 grade la sfârșitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa, în medie, în jur de – 3 grade Celsius în perioada 5 – 8 februarie și între – 7 și – 4 grade Celsius până la sfârșitul intervalului.

Temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ în tot intervalul. Acestea vor fi mai mixte între 6-7 februarie și predominant sub formă de ninsoare în restul intervalului.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi în primele două zile, când maximele termice vor urca în medie până la valori de 6 grade Celsius, apoi temperaturile vor scădea și se vor menține până la sfârșitul intervalului la valori medii în jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între – 4 și – 1 grad Celsius în prima săptămână și între – 5 și – 3 grade Celsius în cea de a doua săptămână.

Vor fi precipitații moderate cantitativ, în 7 și 8 februarie când vor fi mixte și în 10 și 11 februarie, predominant ninsori. Începând cu 12 februarie va mai ninge, dar slab cantitativ.

 

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, când maximele termice se vor situa la valori medii de 8…10 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scădea ușor și se vor situa, până la sfârșitul intervalului, în medie între 4 și 6 grade Celsius. În primele nopți temperaturile minime vor fi ușor pozitive, până la medii de 4 grade Celsius, dar începând din 9 februarie vor scădea ușor și vor fi apropiate de pragul de îngheț.

Vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, exceptând zilele de 7, 10 și 11 februarie când vor fi moderate cantitativ.

MUNTENIA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, când temperaturile maxime se vor situa în medie la valori de 9 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie valorile diurne vor scădea ușor și se vor situa până la sfârșitul intervalului în medie în jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi în medie apropiate de 0 grade până pe 8 februarie, după care vor scădea ușor și se vor situa între – 4 și – 2 grade Celsius.

Începând din data de 7 februarie, temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi moderate cantitativ în 7 februarie (sub formă de ploaie) și în 10 și 11 februarie (mixte). În restul intervalului vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

OLTENIA

În primele trei zile, vremea va fi caldă, iar maximele termice se vor situa în medie la valori de 7…9 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scădea ușor și se vor situa, până la sfârșitul intervalului, în jurul valorii de 4 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi în medie apropiate de 0 grade până pe 8 februarie, după care vor scădea ușor și se vor situa între – 4 și – 2 grade Celsius.

Începând din 6 februarie, temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie) și îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare în restul intervalului.

LA MUNTE

Valorile termice maxime vor crește ușor în primele zile și se vor situa la medii de 0 grade, apoi vor scădea ușor și se vor menține, până la sfârșitul intervalului între – 4 și – 2 grade Celsius. Vremea va fi rece pe parcursul nopților, când minimele termice se vor apropia în medie chiar de pragul gerului între 9 și 13 februarie.

Începând din 6 februarie, temporar vor fi ninsori în general slabe cantitativ, cu mențiunea că în zilele de 6 și 7 februarie precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie.