Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo până pe 16 iunie

Apropo.ro / 04.06.2013, 20:00
Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo până pe 16 iunie
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 3 - 16 iunie, în fiecare regiune a țării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Primele trei zile vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru început de iunie, dar în intervalul 5 – 10 iunie temperaturile vor crește treptat, atingând valori medii de 25 de grade ziua și 14 grade noaptea, cu 5…6 grade mai ridicate decât la începutul perioadei de prognoză. În cea de a doua săptămână regimul termic se va menține relativ constant, cu ușoare variații, de 1…2 grade în plus sau în minus, pe parcursul saptămânii.

Ploile, mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai importante cantitativ și pe arii mai extinse vor fi în intervalul 10 – 13 iunie.

Prognoza meteo pentru mai, iunie și iulie 2013

CRIȘANA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru începutul lunii iunie, dar după 5 iunie regimul termic va fi în creștere treptată și pe 10…11 iunie mediile temperaturilor vor fi cu aproximativ 7 grade mai ridicate decât în prima zi,

maximele atingând 24 de grade și minimele 13 grade. În cea de-a doua săptămână a perioadei de prognoză temperaturile nocturne se vor menține constante, iar cele diurne vor scădea ușor la început de săptămână, iar spre sfârșitul intervalului vor crește din nou spre 25…26 de grade, în medie.

Vor fi frecvente aversele însoțite de descărcări electrice, dar cantitățile de apă vor fi mai însemnate în intervalul 10-13 iunie.

TRANSILVANIA

Debutul intervalului de prognoză se va caracteriza printr-o vreme mai răcoroasă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii iunie, dar până pe 10 iunie se vor înregistra temperaturi maxime medii de 23 de grade, cu aproximativ 4 grade mai mari față de cele din prima zi. Între 10 și 12 iunie, regimul termic diurn va scădea ușor, dar apoi va crește din nou, pentru ca la sfârșitul perioadei de prognoză, mediile termice să atingă 24 de grade ziua și 11 grade noaptea.

Aversele de ploaie și descărcările electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar caracterul de torențialitate al ploilor se va manifesta mai ales în jurul datei de 8 iunie și din nou în intervalul 11-14 iunie.

MARAMUREȘ

Încălzirea vremii se va resimți treptat în prima jumătate a intervalului de prognoză, când mediile maximelor vor crește de la 18…19 grade în primele două zile din primele zile până la 24 de grade Celsius pe data de 10 iunie. În a doua parte a perioadei de prognoză temperaturile se vor menține relativ constante, la valori medii ale maximelor de 23…24 de grade și ale minimelor nocturne de 12…13 grade.

Ploile, prezente în fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice, iar probabilitatea pentru cantități de apă mai importante va fi semnificativă în jurul datelor de 3 și 11-12 iunie.

MOLDOVA

În prima parte a perioadei de prognoză mediile termice se vor menține relativ constante, în jurul a 22…23 de grade la valorile maxime diurne și 12…13 grade la valorile minime nocturne. În a doua săptămână, temperaturile vor crește ușor, spre medii ale maximelor de 24 de grade și ale minimelor de aproximativ 14 grade.

Ploile, mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, vor fi prezente pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în intervalele 5-8 iunie și din nou pe 11 și 13 iunie.

 

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Regimul termic diurn se va menține relativ constant în prima săptămână a intervalului de prognoză, când valorile temperaturilor maxime vor fi, în medie, de aproximativ 23 de grade, iar ale minimelor nocturne de 14…15 grade. Între 9 și 12 iunie o ușoară încălzire va determina o creștere cu aproximativ 2 grade a temperaturii aerului, care se va menține la valori de 25 de grade ziua și 16…17 grade noaptea, până la sfârșitul perioadei de prognoză.

Vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice, pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse între 6 și 8 iunie, când izolat se pot înregistra cantități de apă mai importante.

MUNTENIA

În primele zile vremea se va încălzi, de la 23 de grade la începutul intervalului, până la o medie de 26 de grade pe 10 iunie. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, mediile maximelor diurne se vor menține în jurul acestei valori, iar minimele nocturne vor fi de aproximativ 14 grade.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ, va crește după 8 iunie, dar cu precădere în jurul datei de 11 iunie.

 

Cum va fi vremea până pe 9 iunie 2013

OLTENIA

Vremea, răcoroasă în primele zile, se va încălzi treptat, astfel încât pe 10 iunie media maximelor va atinge 25 de grade, iar temperaturile minime vor fi de aproximativ 13…14 grade, cu circa 3 grade mai mari decât la începutul intervalului. Va urma o perioadă cu un regim termic relativ constant atât la valorile diurne, ce se vor menține în jurul a 24…25 de grade Celsius, cât și la cele nocturne, care vor fi de aproximativ 14 grade.

Ploile se vor semnala frecvent după 7-8 iunie, dar averse mai importante cantitativ, însoțite de descărcări electrice, vor cădea în jurul datei de 11 iunie.

LA MUNTE

Valorile termice vor marca o creștere ușoară în prima parte a perioadei de prognoză, de la medii ale maximelor diurne de 12 grade în prima zi spre 15 grade pe 10 iunie, după care se vor menține în jurul acestei valori până la sfârșitul intervalului. Minimele nocturne vor crește de la o medie de aproximativ 5 grade în prima dimineață, spre 8 grade în ultima.

Aversele, însoțite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul dupăamiezelor, dar mai importante cantitativ vor fi pe data de 3 iunie și din nou după 7 iunie.