Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo până pe 21 iulie 2013

Apropo.ro / 09.07.2013, 18:00
Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo până pe 21 iulie 2013
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 8 - 21 iulie, în fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Pâna la sfârsitul primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperaturile vor avea mici variații în jurul normelor climatologice, iar media maximelor va fi între 25 și 28 de grade. Începând din 15 iulie și până la sfârșitul intervalului, temperaturile vor crește treptat, până la medii de 30…32 de grade, ce vor caracteriza o vreme călduroasă. O evoluție asemănătoare vor avea și valorile termice din cursul nopților. Cel mai răcoare va fi la sfârșitul acestei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, 14…15 grade Celsius, apoi, după două-trei zile în care nu vor fi variații importante, se va resimți o creștere termică, până la medii de 17 grade, la finalul săptămânii următoare.

Vor fi averse pe arii extinse până pe 11 iulie, apoi condițiile de ploaie vor fi reduse.

Prognoza meteo pentru iulie, august și septembrie 2013

CRIȘANA

Regimul termic diurn nu va avea variații importante în primele zile, când mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 27…28 de grade. Din data de 12 iulie valorile termice vor scădea ușor, până la medii de 25 de grade, apoi se vor menține relativ constante până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză.

Cea de a doua săptămână va aduce o încălzire treptată, vremea va deveni călduroasă, iar mediile temperaturilor maxime vor urca spre 30 de grade Celsius la sfârșitul intervalului. În ceea ce privește regimul termic nocturn, cel mai răcoare va fi spre sfârșitul primei săptămâni, când temperaturile minime vor fi, în medie, de 11 grade. Începând din 15 iulie acestea vor fi în creștere până la medii de 16…17 grade la sfârșitul intervalului.

Până în data de 12 iulie ploile își vor face apariția local, în fiecare zi, mai ales după amiaza și la începutul nopților, apoi se vor semnala doar izolat.

TRANSILVANIA

Până în data de 11 iulie nu vor fi modificări importante ale temperaturilor diurne. La sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză însă, maximele vor scădea cu aproximativ 2 grade, până la medii de 24 de grade. În cea de a doua săptămână temperaturile cresc din nou, până la valori medii de 27…28 de grade în ultimele zile. Minimele nocturne vor scădea ușor, de la aproximativ 15 grade în prima dimineață până la 11…12 grade în intervalul 14 – 19 iulie. O noua tendință de creștere, cu 2…3 grade, se va resimți la sfârșitul perioadei de prognoză.

Până în data de 17 iulie aversele însoțite de descarcari electrice, se vor semnala local, aproape în fiecare zi. După 18 iulie probabilitatea de ploaie va fi redusă.

MARAMUREȘ

În primele zile regimul termic nu va avea modificări importante. Începând din 12 iulie va scădea, de la medii ale maximelor diurne de 27 de grade, până la 24 de grade la sfârșitul primei săptămâni. În cea de a doua săptămână temperaturile vor fi în creștere, mai accentuată în ultimele zile, când se vor atinge valori medii de 28…29 de grade. Temperaturile nocturne vor înregistra cele mai scăzute valori în perioada 13-15 iulie, când vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade, iar cele mai ridicate, la sfârșitul intervalului, când mediile vor fi de 14…15 grade.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 11 – 16 iulie.

MOLDOVA

Regimul termic în primele zile ale intervalului de prognoză se va menține relativ constant, cu medii ale maximelor de aproximativ 27 de grade. În intervalul 12 – 18 iulie temperaturile diurne vor fi ușor mai scăzute, cu valori de 25…26 de grade, pentru ca în a doua săptămână să crească din nou, mai ales în ultimele zile, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 28 de grade. Minimele nocturne vor avea ușoare variații în jurul valorii medii de 15 grade Celsius pe tot parcursul intervalului de prognoza.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare între 11 și 16 iulie.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Între 8 și 12 iulie temperaturile maxime vor fi, în medie, de 28…29 de grade, apoi vor scădea ușor, spre valori de 26…27 de grade în intervalul 13 – 18 iulie. La sfârșitul perioadei de prognoză, vremea se va încălzi și mediile valorilor maxime vor atinge din nou aproximativ 29 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temepraturilor minime situate între 15 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul și sfârșitul perioadei de prognoză și cele mai scăzute la mijlocul acesteia.

Ploi slabe, de scurtă durată, se vor semnala pe arii restrânse, cel mai probabil în perioada 12-16 iulie.

MUNTENIA

În intervalul 8 – 12 iulie temperaturile maxime vor fi, în medie, de 28…29 de grade, apoi regimul termic diurn va scădea cu aproximativ 2 grade Celsius. După data de 17 iulie o nouă tendință de încălzire va determina creșterea temperaturilor spre medii ale maximelor de 30…31 de grade la sfârșitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Temperaturile minime nocturne vor scădea de la 17…18 grade în primele diminți spre aproximativ 15 grade în jurul datei de 15 iulie, pentru ca apoi să crească din nou până la medii de 17 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în perioada 12-16 iulie, însă ploile vor fi sporadice și în general slabe cantitativ.

OLTENIA

Până în data de 17 iulie temperaturile maxime vor avea valori medii de 26…28 de grade, comparabile cu normele climatologice ale perioadei, apoi vor crește până la 30 de grade, în medie, la sfârșitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Până spre sfârșitul acestei săptămâni temperaturile minime vor scădea ușor, de la 17 la 15 grade, în medie, apoi vor crește din nou, astfel că la sfârșitul celei de a doua săptămâni vor atinge aproximativ 17 grade Celsius.

Ploile se vor semnala pe arii mai extinse între 8 și 11 iulie și, din nou, în jurul datei de 16 iulie. În restul intervalului de prognoză doar izolat și trecător va ploua slab.

LA MUNTE

Până în 12 iulie regimul termic se va menține relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 17…18 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ 10 grade. Între 13 și 16 iulie o ușoara răcire va determina o scădere de 2…3 grade, apoi valorile termice vor crește din nou, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius și minime de 10…11 grade.

Vor fi averse și descărcări electrice, la nivel local, mai ales în cursul după-amiezelor, pe tot parcursul perioadei de prognoză.