Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo până pe 28 iulie

Apropo.ro / 16.07.2013, 15:30
Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo până pe 28 iulie
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce până pe 28 iulie, în fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

După primele două zile ale intervalului de prognoză în care mediile temperaturilor maxime sunt în scădere, începând din 17 iulie vremea se va încălzi. Se vor înregistra valori maxime apropiate de normalul perioadei, în jur de 30 de grade Celsius, până în data de 20 iulie când va debuta un nou proces de răcire a vremii. Până la mijlocul celei de-a doua săptămânii de prognoză valorile de temperatură vor avea mici variații, urmând ca din 25 iulie temperaturile să crească din nou și să se apropie de mediile climatologice ale perioadei. O evoluție asemănătoare vor avea și valorile termice nocturne.

În prima săptămână de prognoză probabilitate pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zilele de 15 și 16 iulie, dar ploile vor fi în general slabe cantitativ. Începând din data de 20 iulie, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala în fiecare zi și vor fi posibile intervale în care ploile să fie mai însemnate cantitativ.

CRIȘANA

Regimul termic diurn va marca o creștere începând cu 17 iulie, iar mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade Celsius, valori apropiate de normalul perioadei. Din data de 21 iulie valorile termice vor scădea ușor, până la medii de 25 de grade, iar din 25 iulie vremea se va încălzi din nou, ușor și treptat, maximele termice urmând a se situa, spre sfărșitul intervalului, în jurul valorii de 29 de grade Celsius. Evoluția regimului termic nocturn va fi similară.

Exceptând zilele de 15 și 16 iulie când se vor semnala averse și descărcări electrice, până în data de 20 iulie condițiile de ploaie vor fi reduse. Ulterior, probabilitatea de apariție a fenomenelor de instabilitate atmosferică va rămâne ridicată în fiecare zi, iar în 20 – 21 iulie, respectiv 23 – 24 iulie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor fi scăzute în primele două zile, dar începând din data de 17 iulie valorile termice vor fi în creștere până în 19 – 20 iulie când se vor înregistra, în medie, 27 de grade. Apoi, vremea se răcește cu aproximativ 3 grade și un nou proces de încălzire va debuta în data de 25 iulie. Până pe 21 iulie mediile temperaturilor minime vor avea mici variații, iar din data de 22 iulie vor marca o scădere cu aproximativ 2 grade. Din data de 26 iulie se va resimți o tendință de creștere ușoară a minimelor.

Aversele însoțite de descărcări electrice vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse în zilele de 15 și 16 iulie, iar din data 17 iulie probabilitatea de ploaie va fi redusă. După 20 iulie fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala local și temporar până la sfârșitul intervalului de prognoză, fiind posibile cantități de apă mai însemnate în jurul date de 21 iulie.

MARAMUREȘ

De miercuri, 17 iulie vremea va intra într-un proces de încălzire, până spre temperaturi normale pentru a doua decadă a lunii iulie, aceasta însemnând medii ale maximelor de 27 de grade și minime de 14 grade. Începând din 20 iulie temperatura va scădea, astfel vremea va deveni răcoroasă, cu valori diurne de 22…24 de grade și minime medii în jur de 12 grade. După data de 25 iulie, temperatura va crește din nou, la valori termice diurne de 27…28 de grade și minime de 14…15 grade.

Vor fi averse, izolat însemnate cantitativ în prima zi a intervalului, apoi până pe data de 19 iulie condițiile de precipitații vor fi reduse. Din 20 iulie instabilitate atmosferică se va accentua și temporar se vor semnala averse, posibil însemnate cantitativ.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

MOLDOVA

În primele 2 zile ale intervalului, temperaturile maxime se vor menține aproximativ în jurul mediei de 25 de grade, ca apoi să se înregistreze o creștere până pe data de 20 iulie, când se vor atinge maxime normale pentru a doua decadă a lunii iulie, de 27…28 de grade. Tendința, după data de 21 iulie, va fi de scădere a temperaturilor maxime spre medii în jurul valorii de 24 de grade. Din 25 iulie maximele vor crește spre 27 de grade. Temperaturile minime vor oscila între 14 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul intervalului și în perioada 23…25 iulie.

Averse, în general slabe, se vor semnala în primele două zile. În intervalul 20…24 iulie probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

DOBROGEA

Pe parcursul intervalului de prognoză, temperatura aerului va înregistra mici variații în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile medii maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 20 iulie și în perioada 25…28 iulie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate între 17 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul și sfârșitul perioadei de prognoză și cele mai scăzute la începutul perioadei și în jurul datei de 24 iulie.

Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi în a doua zi a intevalului și posibil în zilele de 23 și 24 iulie. În restul perioadei probabilitatea de averse va fi redusă.

MUNTENIA

După o ușoară răcorire a vremii în 16 iulie, tendința va fi de încălzire treptată, astfel că în data de 20 iulie se vor atinge, în medie, maxime de 30 de grade. În intervalul 21…24 iulie este posibilă o scădere a temperaturilor, în medie de 3 grade. După data de 25 iulie tendința de încălzire va determina creșterea temperaturilor spre medii ale maximelor de 30…31 de grade la sfârșitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative, tendința fiind de creștere ușoară în prima săptămână, spre medii de 16…17 grade și de ușoară scădere la începutul celei de a doua.

Averse, posibil însemnate cantitativ vor cădea în cursul zilei de marți 16 iulie. Manifestări ale instabilității atmosferice sunt probabile și în intervalul 21…24 iulie.

OLTENIA

Vremea se va răcori în a doua zi a intervalului, când la nivelul regiunii se va înregistra o medie a valorilor maxime de 25 de grade, apoi temperatura va crește treptat până în data de 20 iulie când va avea valori medii ale temperaturilor maxime de 28…29 de grade, comparabile cu normele climatologice ale perioadei. Tendința temperaturilor pentru perioada 21…24 iulie va fi de scădere până spre o medie de 26 de grade, apoi vor crește spre maxime de 30…31 de grade, la sfârșitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Până spre sfârșitul acestei săptămâni, mediile temperaturilor minime vor crește de la 14 la 17 grade, apoi vor scădea ușor la începutul săptâmânii viitoare. Spre sfârșitul celei de a doua săptămâni vor crește din nou.

Averse locale se vor semnala în a doua zi de prognză și în perioada 21….24 iulie. În restul intervalului, doar izolat și trecător va ploua slab.

LA MUNTE

Vremea va fi răcoroasă în primele două zilei ale intervalului, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…16 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ 8 grade. Vremea se va încălzi în perioada 17…20 iulie, astfel că atât valorile maxime cât și cele minime vor crește în medie cu 3…4 grade. Este posibilă o nouă răcorire de scurtă durată, după data de 21 iulie, iar începând cu 25 iulie temperatura va fi în creștere, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius și minime de 10…11 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele două zile ale intervalului și în perioada 21…24 iulie, când sunt posibile și cantități de apă însemnate. În restul zilelor, aversele se vor semnala pe arii restrânse.