Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo până pe 30 iunie

Apropo.ro / 18.06.2013, 13:30
Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo până pe 30 iunie
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 17 - 30 iunie, în fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Prima parte a săptămânii va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 33…34 de grade. Din data de 21 iunie până la sfârșitul lunii regimul termic va reveni la valori în jurul celor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27…30 de grade, posibil ușor mai mici în jurul datei de 23 iunie. Aceeasi tendință o vor avea și valorile termice din cursul nopților, respectiv scădere de la 18…20 de grade la început spre medii de 15…17 grade din data de 21 iunie.

Ploile vor lipsi până la sfârșitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente și mai importante cantitativ în zilele de 23 și 24 iunie.

CRIȘANA

Primele zile ale săptămânii vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 32…33 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, până la sfârșitul lunii vor fi variații termice în jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27…28 de grade, posibil ușor mai mici în jurul datei de 24 iunie. Aceeasi tendință o vor avea și valorile termice din cursul nopților, respectiv scădere de la 17…20 de grade la început spre medii de 14…16 grade din data de 20 iunie.

Ploile vor lipsi până la sfârșitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente și mai importante cantitativ în intervalul 22…25 iunie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi călduroasă în primele două zile în cea mai mare parte a regiunii, astfel că, pentru temperaturile maxime, sunt de așteptat medii de 29…31 de grade. Din 19 iunie tendința va fi de situare a regimului termic în apropierea mediilor climatologice ale perioadei, respectiv 26…28 de grade, cu ușoare abateri pozitive în partea de sud-vest. Minimele nocturne vor avea în general aceeași evoluție, valorile cele mai ridicate fiind de așteptat la începutul intervalului, în ansamblu mediile urmând a se situa la pragul de 13…15 grade.

Pe parcursul primelor zile ploile, în general slabe, se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în data de 19 iunie. După 22 iunie însă probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi destul de ridicată, în special până în data de 26 iunie.

MARAMUREȘ

Primele zile ale săptămânii vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 31 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, până la sfârșitul lunii vor fi variații termice în jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27…28 de grade, posibil ușor mai mici în intervalul 22 – 26 iunie. Aproape aceeasi tendință o vor avea și valorile termice din cursul nopților, respectiv scădere de la 16…18 grade în prima parte a săptămânii spre medii de 13…15 grade din data de 20 iunie.

Ploile vor apărea sporadic până la sfârșitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente în intervalul 22…25 iunie.

MOLDOVA

Va fi foarte cald în primele două zile, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. După scăderea de temperatură de mijlocul săptâmânii viitoare, regimul termic se va menține relativ constant până la sfârșitul lunii, cu temperaturi maxime în medie în jurul a 26…27 de grade. Aceeași tendință o va avea și regimul termic nocturn, scădere de la medii de 17…18 în primele zile, la valori de 12…14 grade în jurul datei de 21 iunie, apoi iar creștere spre valori medii de 16 grade.

Averse și descărcări electrice vor apărea pe areale restrânse în 18 și 19 iunie, dar par a fi mai frecvente între 23 și 26 iunie.

DOBROGEA

Vremea va fi călduroasă în primele două zile, când media maximelor se va situa în jurul a 30 de grade, apoi se remarcă o scădere de temperatură, concretizată în valori medii de 25…27 de grade, urmată de o încălzire ce va aduce regimul termic în jurul celui normal al perioadei, la o medie de 29 de grade. Aceleași oscilații termice se vor regăsi și în regimul minimelor, ce scad de la 19…20 de grade la început la o medie de 16 grade în partea a doua a săptămânii ce urmează. Apoi regimul termic se va menține relativ constant la valori de 18…19 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă pe parcursul următoarelor două săpămâni, totuși acestea pot apărea în data de 19 iunie și din nou în intervalul 26…27 iunie.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte , date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

MUNTENIA

Intervalul de referință va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu valori medii ale maximelor de 33…34 de grade. În partea a doua a săptămânii va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa la 28…30 grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant și apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeași tendință de evoluție o vor avea și valorile de temperatură nocturne, respectiv de la 17…18 grade în primele zile, la 15 grade în partea a doua a săptămânii următoare și spre 16…17 grade până la sfârșitul lunii.

În privința ploilor, acestea pot apărea sporadic și în cantități nesemnificative în prima săptămână, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 23…25 iunie și pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilității atmosferice.

OLTENIA

Intervalul de referință va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu valori medii ale maximelor de 33…34 de grade. În partea a doua a săptămânii va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa în jurul a 27…28 de grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant și apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeași tendință de evoluție o vor avea și valorile de temperatură nocturne, respectiv de la 18…19 grade în primele zile, la 16 grade în partea a doua a săptămânii următoare și 17 grade până la sfârșitul lunii.

În privința ploilor, acestea pot apărea izolat în prima săptămână, dar cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 24 iunie și pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilității atmosferice.

LA MUNTE

După valori foarte ridicate în primele zile, temperaturile vor scădea ușor în data de 20 iunie, apoi regimul termic se va menține relativ constant, în jurul unei medii a maximelor de 18 grade și a minimelor de 10 grade.

Aversele, însoțite de descărcări electrice, vor fi pe arii restrânse și în general slabe în prima săptămână, mai probabil în data de 19 iunie. Începând din 22 iunie probabilitatea pentru ploi mai frecvente și mai consistente va fi în creștere, cu precădere între 23 și 25 iunie.