Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo pentru iulie, august și septembrie 2013

Apropo.ro / 03.07.2013, 08:00
Vremea.Apropo.ro: Prognoza meteo pentru iulie, august și septembrie 2013
Administrația Națională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada iulie-septembrie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

IULIE

Temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile centrale și nordice, unde se va apropia de normalul perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul țării.

AUGUST

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local în centrul și nordul țării vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale.

Cantitățile lunare de precipitații se vor apropia de mediile multianuale în regiunile nordice, dar se vor situa sub normal în restul teritoriului.

vremea

SEPTEMBRIE

Temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul țării, unde va putea avea valori ce vor depăși mediile climatologice.

Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de ușor deficit în majoritatea regiunilor.