Vulcanul de Foc din Guatemala a erupt

Apropo.ro / 14.09.2012, 09:31
Vulcanul de Foc din Guatemala a erupt
Vulcanul de Foc din Guatemala a început să erupă puternic joi, coloanele de fum și cenușă fiind vizibile până la 75 de kilometri distanță.

Vulcanul de Foc din Guatemala a erupt joi, iar autoritățile au anunțat evacuarea a 33.000 de persoane din satele din jur. Erupția este considerată cea mai puternică din ultimul deceniu. Coloanele de fum și cenușă au fost vizibile din capitală, de la o distanță de 75 de kilometri.

Acest tip de erupție este mai puternică decât cea normală și nu a mai fost observată în ultimii ani, de aceea am declanșat codul portocaliu (de pericol)” în împrejurimile vulcanului aflat în vestul țării, a declarat pentru presa locală Gustavo Chigna de la Institutul de Vulcanologie.

Acesta a adăugat că, din cauza exploziei puternice, cenușa a căzut peste mai multe sate iar o coloană de cenușă s-a ridicat de la 3.763 de metri altitudine. Zgomotele exploziei s-au auzit la câțiva kilometri distanță.

La 3 septembrie, autoritățile au declanșat un cod galben în zonă după ce vulcanul al cărui crater ajunge la 3.763 de metri a înregistrat cea de-a treia și cea mai puternică erupție din acest an.

Citește mai multe detalii despre erupția Vulcanului de Foc din Guatemala, pe Mediafax.ro