Vulturul de mare cu… camera în gheare

De: Marian Andrei / 03.12.2013, 15:30
Vulturul de mare cu... camera în gheare
Un vultur de mare a devenit... operator video după ce a furat o cameră de luat vederi și a zburat cu ea peste 100 de kilometri, înregistrand călătoria.

În încercarea lor de a captura imagini cu crocodili de apă dulce, rangerii aborigeni australieni au montat, în luna mai,  o cameră de luat vederi activată de senzori de mișcare într-o zonă mai îngustă a unui râu.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Nu după mult timp, dorind să verifice dacă aceasta a filmat ceva, aceștia au descoperit dispariția camerei și au presupus că aceasta a căzut în râu.

Însă acum câteva săptămâni au primit un telefon de la un reprezentant al rezervațiilor naturale, prin care le-a fost comunicat că un alt ranger a găsit camera, pe malul Mary River, la aproximativ 110 kilometri de unde fusese montată.

După ce au recuperat-o, au reușit să extragă 30 de minute de filmare, ocazie cu care au descoperit și hoțul: un vultur de mare „adolescent”, care a luat camera în gheare și-a luat zborul. Ceva mai târziu, vulturul a lăsat camera pe pământ și a început să o lovească cu ciocul.

Rangerii spun că este una dintre puținele filmări facute cu o cameră atașată unei păsări și, cu siguranță, este singura HD. 

Aceștia mai spun că au avut noroc că vulturul nu a fost adult, pentru că aceștia obișnuiesc să dea drumul prăzii de la înălțime, pentru a se zdrobi de pământ.