VW Golf V in Romania – Game, set, Golf!

Apropo.ro / 17.02.2004, 11:55
VW Golf V in Romania – Game, set, Golf!
Porsche Romania a lansat oficial noul VW Golf si in tara noastra. In cadrul unei actiuni condimentate cu VIP-uri si momente surpriza, 50 de reprezentanti mass-media au avut ocazia sa conduca o armata de 16 Golf-uri noi-noute. Mai mult, jocul de golf si mingiile de tenis nu au lipsit nici ele

Porsche Romania a lansat oficial noul VW Golf si in tara noastra. In cadrul unei actiuni condimentate cu VIP-uri si momente surpriza, 50 de reprezentanti mass-media au avut ocazia sa conduca o armata de 16 Golf-uri noi-noute. Mai mult, jocul de golf si mingiile de tenis nu au lipsit nici ele din program.

Pe 11 si 12 februarie, in mijlocul unei ierni capricioase, soarele si-a facut aparitia printre nori pentru a incalzi atmosfera. Asa spun unii. Altii sustin insa ca adevaratul motiv este noul Golf V, proaspat intrat pe piata autohtona. Si pentru ca vorbim despre un model care a marcat ireversibil segmentul compact, lansarea nu putea sa aiba loc decat intr-un cadru de exceptie. La Breaza-Lac de Verde, ca sa fim mai precisi. Unde, pe langa Brent Valmar, Director General Porsche Romania si Matei Albulescu, Brand Manager VW, a fost prezent si Ilie Nastase, imaginea marcii Volkswagen in Romania. Totul intr-o atmosfera relaxanta si familiala, asemeni senzatiilor pe care le ai conducand noul model.

La 30 de ani de la aparitia primei generatii, in 1974, Golf V marcheaza inceputul unei noi perioade. In materie de design, spatiu interior si comportament dinamic, fara a omite gama variata de propulsoare. Desi din punct de vedere al design-ului Golf V poate fi definit ca evolutie si nu revolutie, preluand elemente stilistice de la Phaeton si Touareg, cei din jur nu se pot abtine sa nu intoarca privirea dupa el. Pentru ca noul Golf poate fi recunoscut imediat ca un adevarat Golf, afisand acea prestanta tipica modelelor germane. In interior, calitatea executiei si amplasarea comenzilor sunt primele elemente care atrag atentia. Fata de generatia anterioara, spatiul pentru pasagerii din spate este mai mare, ducand la un confort sporit in timpul rularii. Care poate fi lina, gratie insonorizarii bune a habitaclului, dar si dinamica, gratie motorizarilor propuse: benzina, de la 1.4 l si pana la 2.0 l FSI, respectiv motorina, de la 2.0 l SDI si pana la puternicul 2.0 l TDI. Disponibil in trei variante de echipare Trendline, Comfortline si Sportline, noul VW Golf V are un pret de pornire CIP de 11.652 Euro (pentru caroseria cu 3 portiere).

De-a lungul timpului, Golf a inregistrat vanzari de peste 22 de milioane unitati in 117 tari, ajungand sa se vorbeasca despre segmentul compacta drept „clasa Golf”. Succesul nu s-a lasat asteptat nici in Romania, din 1998 si pana la sfarsitul anului 2003 fiind vandute 2603 autoturisme Golf. Viitorul? Suna promitator. Desi nu se lansase oficial, au fost inregistrate deja 40 de comenzi ferme pentru noul Golf, Porsche Romania estimand pana la sfarsitul anului intre 1700 si 1800 unitati vandute. Iar pentru a va convinge de sarmul noului Golf V, incepand cu 18 februarie puteti lua contact direct cu modelul la dealerii Volkswagen din tara, unde va asteapta un total de 120 de unitati. Bun venit in familie!

Autoshow

Tags: