Warner Brothers vinde seriale prin iTunes

Apropo.ro / 27.07.2006, 14:48
Warner Brothers vinde seriale prin iTunes
Warner Brothers a încheiat un acord cu compania Apple pentru a distribui prin magazinele sale online, iTunes, seriale de televiziune care au avut succes la public, precum "Prietenii tai" si "Familia Flinstone". Fiecare episod din primul sezon al seri alului "Prietenii tai", lansat în

Warner Brothers a încheiat un acord cu compania Apple pentru a distribui prin magazinele sale online, iTunes, seriale de televiziune care au avut succes la public, precum „Prietenii tai” si „Familia Flinstone”.

Fiecare episod din primul sezon al seri alului „Prietenii tai”, lansat în 1994, nominalizat de 55 de ori la premiile Emmy, va costa 1,99 dolari, acelasi pret practicat si la alte programe de televiziune care se distribuie deja online pe iTunes.

Pe site mai sunt disponibile lungmetrajul animat realizat de Hanna&Barbera, „The Jetsons” si emisiunea SF „Babylon 5”.

Simon Kenny, presedintele Warner Brothers Digital Distribution, a declarat ca acest acord este „un pas important” în distribuirea materialelor produse de Warner Brothers prin intermediul „unei game largi de platforme”.

Anuntul vine la o luna dupa ce Warner Brothers a declarat ca s-a asociat cu compania Guba.com pentru a vinde filme si emisiuni de televiziune pe internet. Continutul era oferit la pretul de 1,99 dolari pentru vizionare nelimitata pe parcursul a 24 de ore.

Aceasta miscare a fost una dintre încercarile industriei de entertainment de a reduce pirateria.

Apple a anuntat înca din octombrie 2005 ca va vinde muzica si programe de televiziune prin intermediul magazinelor sale online iTunes.

Canalul de televiziune american ABC a fost primul interesat sa încheie un acord cu Apple, oferind doua dintre serialele sale de succes, „Neveste disperate” si „LOST – Naufragiatii”.