Weekend cu ”Daruri de Moș Nicolae” la Muzeul Satului din Capitală

De: Carmen Ulian / 06.12.2014, 10:00
Weekend cu ''Daruri de Moș Nicolae'' la Muzeul Satului din Capitală
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti" își așteaptă vizitatorii pe 6 si pe 7 decembrie la programul cultural "Daruri de Moș Nicolae", eveniment care include mai multe manifestări.

Sâmbătă, 6 decembrie 2014, Muzeul Satului în parteneriat cu Școala Japoneză Sakura organizează un eveniment caritabil dedicat copiilor care provin din Centrele de plasament, eveniment care se desfășoară sub genericul „Ajută-l pe Moș Nicolae„.

Povestea lui Moș Nicolae se aude în fiecare an în noaptea de 5 spre 6 decembrie, când vine la geamuri și aduce copiiilor cuminți daruri în ghetuțe. Anul acesta, ajută-l și tu pe Moș Nicolae, să îi facă pe copiii din Centrele de plasament, mai fericiți. Dăruiește și tu un cadou: jucării mai noi, dar și mai vechi, cărți, reviste sau hăinuțe. Toate acestea, pot alcătui cadoul mult visat al unui alt copil.

Cadourile primite vor fi adunate în perioada 1 – 6 decembrie 2014, la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, intrarea Kiseleff nr. 30, de luni până duminică, între orele 10.00 – 16.00.

Tot sâmbătă, 6 decembrie, începând cu ora 14.00, la Sala Victor Ion Popa din cadrul Muzeului Satului va avea loc un un mini spectacol artistic pentru copiii din Centrele de plasament înscrise în program și multe suprize care așteaptă să fie descoperite.

În ambele zile, între 9.00 – 17.00, în curtea muzeului meșteri populari și artizani din toată țara, dar și mici producători vă așteaptă să alegeți celor dragi cadouri și să târguiți produse tradiționale și bio specifice Sărbătorilor de Iarnă.

PROGRAM

Sâmbătă, 6 decembrie

14.00 – 14.30

O, brad frumos!

Grădinița de copii a sectorului 6 – Dumbrava minunată

14.30 – 14.45

Moment artistic japonez

Adina Rojas – București

14.45 -15.15

Am plecat să colindăm…

Colindătorii din partea Școlilor implicate în proiect

Prezintă actorul Alexandru Nicolae Mihai

Sâmbătă, duminică, 6 decembrie – 7 decembrie, orele 9.00 – 17.00 – Târgul meșterilor populari – țesătoare, mascagii, păpușari, iconari…Arome din bucătăria tradițională… plăcinte, cozonaci, turtă dulce, dulcețuri, miere. Mascota Piticlick.