Weekend furtunos, la propriu, în Germania

De: Marian Andrei / 02.07.2012, 09:47
Weekend furtunos, la propriu, în Germania
Furtunile violente produse la sfârșitul săptămânii în Germania au ucis patru persoane, alte 100 fiind rănite, dar au produs și pene de electricitate și au perturbat traficul rutier și feroviar.

Dintre cele patru victime (toate femei), una a fost strivită de un copac căzut peste mașina cu care se deplasa, iar trei au fost lovite de fulger în timp ce jucau golf.

Majoritatea celor 100 de persoane rănite au fost accidentate în timp ce participau la diferite evenimente organizate în aer liber. Astfel, 51 de persoane au fost rănite, iar nouă dintre ele sunt în stare gravă, după ce un fulger a lovit un stâlp la un festival de rock din nordul Saxoniei.

Rafalele de vânt puternice și precipitațiile abundente au provocat pagube de milioane de euro, potrivit Ministerului de Interne. Mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au fost distruși de furtună, generând pene de electricitate și pertubând transporturile.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 22.00 și 04.00, serviciul german de meteorologie DWD a înregistrat 8.135 de fulgere doar în zona Berlinului.