„Weightless” – Marconi Union, cea mai relaxanta piesa a tuturor timpurilor (Video)

Apropo.ro / 18.10.2011, 18:20
Nu asculta piesa la volan si nici atunci cand ai ceva antrenant de facut. Stai intins si asculta cea mai relaxanta piesa din lume: Weightless - Marconi Union.

Piesa „Weightless” apartine trupei britanice Marconi Union (din Manchester), si este considerata cea mai relaxanta piesa ascultata pana acum.

Studiile arata ca in timpul ascultarii acestei piese, respiratia se incetineste si se reduce din activitatea creierului.

Piesa ce dureaza 8 minute are un efect de sedativ si induce starea de somn. Este atat de relaxanta incat poate deveni periculoasa, daca este ascultata in momente nepotrivite, de ex. la volan sau pe motocicleta.

La realizarea piesei ambientale „Weightless”, trio-ul Marconi Union au colaborat cu terapeuti de sunet, carora le-au cerut ajutorul in realizarea unei armonii muzicale, cu ritm si linii de baza. Rezultatul a fost si cel mult asteptat, caci studiile pe cei care au ascultat piesa arata ca li s-a redus din presiunea sangelui, a scazut si nivelul de cortizon, iar bataile inimii au fost mai lente, cca 50 batai pe minut. Melodia este chiar mai relaxanta decat un masaj, o plimbare sau o cana de ceai.

Piesa celor de la Marconi Union este cu mult mai relaxanta decat piesele cantate de Enya, Mozart sau Coldplay.

Cantecul contine elemente de chitara, pian si sample-uri electronice de sunete din natura.

Lyz Cooper, membru fondator la Academia Britanica de Terapie prin Sunet, spune despre trupa Marconi Union ca au folosit teoria stiintifica pentru a face „un cantec perfect relaxant„.

Terapia prin sunet este o metoda de relaxare folosita de multi ani, iar rezultatele sunt deosebite si adevarate.