West Leasing si-a majorat capitalul social

Apropo.ro / 06.05.2002, 19:08
West Leasing si-a majorat capitalul social
West Leasing, societatea de leasing a bancii aradene West Bank, si-a majorat capitalul social cu 4,45 miliarde de lei, aceasta decizie facand parte din strategia noilor proprietari. Capitalul social al West Leasing va fi de 14,5 miliarde de lei. Anul trecut, italienii de la Cardine Banca au

West Leasing, societatea de leasing a bancii aradene West Bank, si-a majorat capitalul social cu 4,45 miliarde de lei, aceasta decizie facand parte din strategia noilor proprietari. Capitalul social al West Leasing va fi de 14,5 miliarde de lei.

Anul trecut, italienii de la Cardine Banca au cumparat pe langa pachetul de 75% din West Bank, si pachetul majoritar de actiuni al societatii de leasing West Leasing intr-o tranzactie evaluata la 11,75 miloane de dolari.

La cateva luni de la preluare, West Leasing si-a reorientat directia de finantare de la utilaje si echipamente catre sectorul auto, segmentul achizitiilor de masini fiind considerat unul mult mai profitabil.

Pana in prezent, potrivit studiilor in domeniu, companiile de leasing care au operat pe piata romaneasca au avut castiguri insemnate din finantarea echipamentelor si utilajelor, piata auto fiind in atentie doar in ultimul an.

Persoanele fizice pot beneficia si ele de finantare din partea West Leasing, cele mai multe proiecte fiind pentru cumpararea de autoturisme Opel.

Odata cu preluarea bancii mame de catre grupul italian Cardine Banca si cu definitivarea planurilor pentru piata romaneasca, strategia de dezvoltare viitoare a societatii de leasing ar mai putea fi modificata.

Afacerile pe piata romaneasca a West Bank, dar si a companiilor subsidiare, va depinde si de fuziunea dintre San Paolo IMI si Cardine Banca, fuziune care va deveni operabila oficial din 1 iunie.

Ionela Nuta

Tags: