WhatsApp ar putea fi interzis în Iran, fiindcă Mark Zuckerberg este evreu

De: Marian Andrei / 08.05.2014, 10:00
WhatsApp ar putea fi interzis în Iran, fiindcă Mark Zuckerberg este evreu
Potrivit cotidianului israelian Haaretz, mai mulți oficiali iranieni au militat pentru inteerzicerea WhatsApp încă de când aplicația a fost cumpărată de Facebook, în luna februarie. Respectivii oficiali se opun Facebook și WhatsApp deoarece sunt conduse de către „sionistul american" Mark Zuckerberg.

Potrivit cotidianului israelian Haaretz, mai mulți oficiali iranieni au militat pentru inteerzicerea WhatsApp încă de când aplicația a fost cumpărată de Facebook, în luna februarie. Respectivii oficiali se opun Facebook și WhatsApp deoarece sunt conduse de către „sionistul american” Mark Zuckerberg.

Cu toate că unii cenzori și oficiali iranieni susțin interzicerea aplicației, guvernul iranian, care a devenit mai moderat după alegerea președintelui Hassan Rouhani, a criticat mișcarea. Pe contul oficial de Twitter, ministrul Comunicațiilor Mahmoud Mehr a scris că „Guvernul #prudenței și al #speranței se opune în totalitate filtrării WhatsApp”.

Accesul la Facebook este blocat în Iran încă din 2009. Decizia a fost luată după ce protestatarii au încercat să răspândească veștile legate de revoltele împotriva lui Mahmoud Ahmadinejad pe rețeaua socială.

Iranul are relații tensionate și cu alte rețele sociale, site-uri de știri și sau clienți de email. În ultimii ani, țara a blocat accesul la majoritatea site-urilor internaționale de știri, la motorul de căutare Google și la Youtube.