Whitney, Elvis, Kobe Bryant: Pe ultima sută de metri, Trump a comandat 250 de statui dedicate unor celebrități

De: Loredana Toma / 20.01.2021, 08:36
Whitney, Elvis, Kobe Bryant: Pe ultima sută de metri, Trump a comandat 250 de statui dedicate unor celebrități

Pe ultima sută de metri a mandatului său, Donald Trump a semnat ordinul pentru realizarea a 250 de statui pentru proiectul “Grădina Eroilor Americani”, care vor reprezenta celebrități ca Whitney Houston, Elvis Presley, Johnny Cash și Kobe Bryant

Este vorba despre personalități americane și non-americane reprezentative din diverse industrii, care vor fi incluse în proiectul “The Garden of American Heroes”. Fără să dea detalii cu privire la selecția numelor alese, lista include de la nume din lumea sportului, a muzicii, a televiziunii și până la politicieni.

Printre cei 250 de aleși se află Frank Sinatra, Walt Disney, Frank Capra, Whitney Houston, Billie Holiday, Johnny Cash, Louis Armstrong, Frank Capra, Ray Charles, Nat King Cole, Miles Davis, Aretha Franklin, Alfred Hitchcock și Elvis Presley. Baschetbalistul american Kobe Bryant, care s-a stins din viață în ianuarie 2020, într-un accident de elicopter, va avea și el o statuie în Grădina Eroilor Americani. În mod ciudat, în listă au fost incluși actrița suedeză Ingrid Bergman, regizorul englez Alfred Hitchcock și gazda show-ului „Jeopardy!”, canadianul Alex Trebek.

Proiectul a venit ca urmare a vandalizării mai multor statui și bunuri naționale

Proiectul a fost inițiat încă din luna iulie a anului trecut, când mai multe statui au fost vandalizate de manifestanți care militau pentru diverse crezuri politice  și în contextul revoltelor “Black Lives Matter”.

“Nu are nimeni niciun drept să distrugă ceva ce este al nostru, al tuturor. Este un bun comun în cinstea generațiilor trecute și ale celor viitoare”, a declarat Trump, în vară, cu privire la statuile și bunurile naționale distruse.

“Grădina Națională va fi construită să arate oamenii de excepție ai acestei țări. Va fi un loc în care cetățenii, tineri și bătrâni, își pot recăpăta încrederea în viitor și în America”, a mai spus Trump.

CITEȘTE ȘI: Macaulay Culkin sprijină petiția privind eliminarea lui Trump din „Home Alone”

Foto: Profimedia Images