Wikipedia Rusia protestează împotriva cenzurii

De: Dragos Tanase / 11.07.2012, 15:00
Wikipedia Rusia protestează împotriva cenzurii
Wikipedia Rusia protestează împotriva unei posibile legi de cenzură a materialelor indecente de pe internet, lege care duce foarte mult spre "Marele Firewall Chinezesc".

Astăzi, 11 iulie 2012, are loc o secundă audiere pentru modificarea „Legii cu privire la informare”, in Rusia, care poate duce la crearea de cenzură extra-judiciară a internetului din Rusia, inclusiv închiderea accesului către Wikipedia în limba rusă.

Duma de Stat a Rusiei va analiza și va decide dacă se va modifica legea cu privire la informare, care va fi folosită oficial pentru blocarea site-urilor de pornografie infantilă și a celor care promovează suicidul însă criticii spun că scopul este mult mai mare, BBC declarând că se va permite crearea unei agenții de stat care va menține o listă cu site-uri interzise cetățenilor ruși.

Acesta este al treilea protest al unei paginii locale de Wikipedia și, prin auto-cenzură, se încearcă conștientizarea populației de dorința arzătoare a unui control mult mai mare asupra internetului, din partea guvernelor, putând da ca exemplu legile SOPA, PIPA sau ACTA care mascându-se sub o problemă de drepturi de autor, ofereau un control mult prea mare unor diverse agenții de stat.