Will.I.Am a lansat piesa „Reach for the Stars” de pe Marte (Audio)

De: Gabriela Voicu / 30.08.2012, 12:30
Will.I.Am a lansat piesa
Cantaretul Will.I.Am se mândrește că a depășit o nouă frontieră muzicală, după ce robotul Curiosity, trimis pe Marte, a difuzat de pe Planeta Roșie spre Pământ una dintre melodiile sale.

Daca există marțieni, să sperăm că le place… Will.I.Am. Rapper-ul și-a lansat noul single direct de pe planeta Marte, prin intermediul roverului robotizat Curiosity.

Piesa a fost descărcată pe calculatorul roverului și apoi retransmisă spre Pământ, marți, de la aproximativ 400 de milioane de kilometri distanță.

„Reach for the Stars”, care a devenit, astfel, prima melodie difuzată de pe altă planetă, exprimă pasiunea pentru știință, tehnologie și explorare spațială a lui Will.I.Am.

Piesa „Reach for the stars” sau „Țintesc spre stele” a fost aleasă de NASA în speranța că îi va atrage pe tineri spre știință.

Timp de 4 minute și 26 de secunde, costisitorul robot Curiosity s-a transformat într-o stație radio pentru studenții invitați în Pasadena, SUA.

După ce a strâns date de pe solul marțian, Curiosity va încerca să afle și ce miros are… aerul pe Marte, încercând să găsească metan în atmosferă.