William Shakespeare, escroc, cămătar și evazionist

De: Marian Andrei / 01.04.2013, 17:00
William Shakespeare, escroc, cămătar și evazionist
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Aberystwyth din Țara Galilor, Shakespeare nu a fost numai un poet genial și un dramaturg prolific, dar și un rapace om de afaceri.

Potrivit unor documente descoperite de cercetătorii galezi, Shakespeare ar fi putut „să le dea clasă” multor oameni de afaceri din zilele noastre.

Documentele arată că, pe lângă faptul că „uita” întotdeauna să-și plătescă impozitele, Will era și un speculant de prima clasă.

Potrivit acestora, bardul a compărut de multe ori în fața instanței, fiind amenințat cu închisoarea pentru neplata taxelor și impozitelor, dar și amendat pentru specula cu alimente pe care o făcea, în perioada în care Europa era bântuită de foamete.

În studiul Universității se arată că „timp de 15 ani, Shakespare a cumpărat și depozitat cereale, malț și orz, pe care le-a revândut vecinilor și altor comercianți la prețuri mult mai mari. Banii căștigați erau folosiți pentru activități de cămătărie”.

Specula cu cereale și cămătăria i-au permis celebrului scriitor să devină unul dintre cei mai mari deținători de terenuri din Warwickshire, ceea ce i-a sporit considerabil averea.